18.9 C
Podgorica
17.06.2024.

Milović: DPS će glasati za IBAR zakone jer su neophodni za ulazak u EU

Poslanici crnogorskog parlamenta raspravljaju o zakonima potrebnim za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR)

Prva tačka o kojoj se danas raspravlja na plenarnoj sjedncii Skupštine Crne Gore je predlog Zakona o lobiranju koji predlaže Vlada.

Ministar pravde Andrej Milović je kao predlagač obajsnio da je razlog razmatranja ovog zakona potreba njegovog hitnog usvajanja zbog ispunjavanja obaveza iz poglavlja 23, kao i usaglašvanje sa međunarodnim iskustvima i praksama.

Poslanik Demokratske Crne Gore Nikola Rovčanin je istakao da se nada da će, nakon donošenja zakona o lobiranju i svih ostalih IBAR zakona, napraviti snažan iskorak, te da će sa jakim institucijama imati konkretne rezultate u borbi protiv korupcije.

Poslanik Demorkatske partije socijalista (DPS) Nikola Milović je kazao da smatra da će ovaj zakon u početku biti “mrtvo slovo na papiru”, dok se ne izgrade institucije, ali da će poslanici DPS glasati za 12 IBA

Poslanici crnogorskog parlamenta počeli su raspravu o zakonima potrebnim za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR), a glasanje je, shodno dogovoru na Kolegijumu predsjednika Skupštine, planirano za sjutra.

Na sjednici Skupštine u utorak usvojen je dnevni red, na kome je osim 12 zakona u vezi sa dobijanjem IBAR-a, i tačka izbori i imenovanja.

Poslanici će raspravljati o predlogu zakona o lobiranju, izmjeni i dopuni zakonika o krivičnom postupku, izmjenama i dopunama zakona o sudovima, izmjenama i dopunama zakona o Sudskom savjetu i sudijama, izmjenama i dopunama zakona o Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu.

Poslanici će se izjasniti i o predlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o državnom tužilaštvu, izmjeni i dopuni zakona o specijalnom državnom tužilaštvu, sprečavanju korupcije, izmjenama i dopunama zakona o oduzimanju imovinske koristi stačene kriminalnom djelatnošću.

Skupština će raspravljati o predlogu zakona o medijima, nacionalnom javnom emiteru i javnom medijskom servisu Crne Gore, audio-vizualno-medijskim uslugama.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime