17.7 C
Podgorica
25.05.2024.

Milatović: Ulcinj ima veliku razvojnu šansu

Veliki privredni i turistički potencijali koje Ulcinj sa okolinom i danas ima, poput Starog grada, Velike plaže, Ade Bojane koja ovih dana svojim obnavljanjem vraća nadu u spas ovog turističkog dragulja, ili Solane, privrednog i prirodnog bisera Ulcinja koji opominje na važnost pravilnog upravljanja resursima, bili su i ostali velika razvojna šansa ovog grada, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Iz Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika Crne Gore je saopšteno da je Milatović prisustvovao svečanosti povodom Dana opštine Ulcinj, koji se obilježava prve subote u mjesecu aprilu, koja simbolično označava završetak berbe maslina, izlazak pomoraca na more i početak turističke sezone u Ulcinju.

“Ulcinj, star više od dva milenijuma, izgrađen na području gdje se na najljepši način na svakom koraku susrijeću kulture Orijenta i Zapada, nije samo kulturno i istorijsko blago Crne Gore, već i najupečatljiviji ukras Jadrana, koji svojom bogatom prošlošću, prirodnim ljepotama i ljudskim potencijalom piše blistave stranice istorije naše zemlje, istakao je Milatović u obraćanju prisutnima.

On je rekao da multietnički i multikonfesionalni sklad po kojima je Ulcinj vjekovima prepoznat, a koji generacije Ulcinjana brižno njeguju, predstavlja jedan od najčvršćih stubova suživota u zemlji i kao takav značajno doprinosi bogatstvu različitosti i razvoju demokratije u Crnoj Gori.

Napomenuo je da kontinuirana briga o velikim privrednim i turističkim potencijalima, ali i dodatna valorizacija prirodnih bogatstava u narednom periodu, osim što će pružiti novu ekonomsku vrijednost, Ulcinj će značajnije pozicionirati na mapi prestižnih mediteranskih destinacija i otvoriti prostor za ubrzanje investicionog ciklusa.

“Izražavam uvjerenje da će opštinsko rukovodstvo u narednom periodu uz održivo planiranje, izgradnjom velikih infrastrukturnih projekata uz podršku aktivnosti sa državnog nivoa, donositi najbolje odluke, koje će doprinijeti bržem i snažnijem sveukupnom razvoju i poboljšanju kvaliteta života svih građanki i građana Ulcinja. Lokalna vlast će u predsjedniku države imati snažnu podršku za sve incijative i aktivnosti, koje su usmjerene na razvoj Ulcinja kako bismo vratili zlatno vrijeme Ulcinju”, rekao je Milatović.

U saopštenju se navodi da će tokom posjete opštini Ulcinj, Milatović obići Stari grad i ulcinjsku Solanu.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime