10.9 C
Podgorica
23.04.2024.

Milatović sa ambasadorima Kvinte: Dobijanje IBAR-a bio bi dodatan impuls ubrzanju evropskog puta

Crna Gora kao dugogodišnji lider u EU integracijama želi da okonča proces i postane punopravna članica EU do 2028. godine, poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović tokom sastanka sa ambasadorima Kvinte pri OEBS-u.

Milatović je, kako je saopšteno, ambasadore upoznao sa vanjskopolitičkim prioritetima koji se zasnivaju na stremljenjima da Crna Gora postane prva naredna članica EU, da kao članica NATO jača svoj kredibilitet, da dodatno unaprijedi dobrosusjedsku saradnju, kao i svoju poziciju u multilateralnim okvirima.

Podsjetio je na rezultate koje je Crna Gora postigla u prethodnom periodu na polju vladavine prava i nezavisnosti institucija, dodajući da bi dobijanje IBAR-a bio dodatan impuls ubrzanju našeg evropskog puta.

Tokom sastanka, istaknut je značaj podrške OEBS-a na putu demokratskog sazrijevanja posebno kada je u pitanju izborna reforma i unaprjeđenje izbornog procesa u Crnoj Gori.

Milatović je iskoristio priliku da ukaže na važnost jačanja slobode medija, kao jednog od temelja svakog demokratskog društva.

“Ambasadori OEBS-a su pozdravili demokratski i institucionalni napredak Crne Gore, te naveli da će nastaviti da pružaju snažnu podršku reformskim procesima u našoj zemlji”, zaključeno je u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime