7.1 C
Podgorica
6.12.2023.

Milatović: Postupak Šešelja gadost političkog marginalca, uskoro predlog za guvernera CBCG

Postupak Vojislava Šešelja je gadost političkog marginalca, kazao je to predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

“Ne znam da li da upotrijebim ovu riječ, ali ću joj upotrijebiti, jedna gadost jednog političkog marginalca u odnosu na gospođu Vuksanović-Stanković. Ja kao predsjednik, naravno svih građani u Crnoj Gori, stajem u njenu odbranu i ponavljam, to je jedna užasna stvar. Prosto nije mi jasno kako uopšte knjiga sa takvim nazivom može da bude izdata. Negde sam postavio i to pitanje mojim saradnicima, nisam dobio odgovor, ali mislim da se postavlja stvarno i pitanje kako država Srbija na kraju krajeva dozvoljava da jedna takva, eto upravo ću reći, nepristojna stvar, diplomatskim rječnikom rečeno, može uopšte da dođe u javni etar. Ja sam zgrožen i opet kažem potpuna podrška bez obzira na političko neslaganje koje imam sa gospođom Vuksanović-Stanković”, kazao je Milatović novinarima na Cetinju.

On kaže da je ličnost Draginje Vuksanović-Stanković apsolutno povrijeđena.

“Mislim da je to jedna, kao što sam rekao, nevjerovatna gadost. Ja ne znam koju drugu riječ da upotrijebim, iako je ovako ružno što dolazi od predsjednika, ali stvarno, eto, nemam drugu riječ… Apsolutno osuđujem, puna podrška za gospođu Vuksanović-Stanković, kažem, ona je politički oponent, ali je uvažena profesorica našeg Univerziteta, zaista nemam riječ”, poručio je predsjednik države.

On je odgovarajući na pitanja nakon svečane sjednice lokalnog parlamenta povodom Dana oslobođenja i Dana Prijestonice najavio je i da će uskoro poslati u proceduru predlog za guvernera Centralne banke Crne Gore.

“Čekao sam, naravno, da se u potpunosti zaokruži Skupština Crne Gore. Sada kada imamo taj preduslov, već u narednim danima ću poslati prijedlog. Prijedlog koji ja budem poslao Skupštini Crne Gore, apsolutno će biti u odnosu na profesionalne i akademske reference toga kandidata ili kandidatkinje koju budem predložio Skupštini Crne Gore. Mislim da je Centralna banka Crne Gore nevjerovatno važna institucija, da nijesam bio zadovoljan radom i mislim da je i generalno crnogorska javnost bila nezadovoljna radom prethodnog rukovodstva”, kazao je Milatović i poručio da će Skupštini u narednih 10-ak dana predložiti guvernera CBCG.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime