30.9 C
Podgorica
24.07.2024.

Milatović optimista: Ove godine značajan oporavak turizma, očekivana zarada milijarda eura

Crna Gora će ove godine zaraditi milijardu eura od turističkog prometa“, rekao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, uz opasku da je umjereni optimista i da vjeruje da će ovo biti godina značajnog oporavka turizma.

Prošle godine udio ruskog tržišta u domaćem turističkom prometu bio je 12 odsto, a ukrajinskog devet odsto u ukupnom broju noćenja. Sa ta dva tržišta imali smo nekih 21 odsto noćenja, što je svakako značajan dio, ali treba sačekati. Mi radimo sve što je trenutno u našoj moći da pojačamo promociju na određenim, alternativnim tržištima, prije svega mislim na centralnu i zapadnu Evropu i Skandinaviju, kako bismo nadomjestili mogući manjak sa ruskog i ukrajinskog tržišta“, rekao je Milatović, prenose Vijesti.

On je, prilikom posjete Hotelskoj grupi Budvanska rivijera, poručio da se apsolutno nada da će se u tome uspjeti.

Očekujemo da će ova godina, kao što smo i prošle uspjeli da u vrlo neizvjesnim okolnostima oporavimo crnogorski turizam, biti bolja nego što trenutno izgleda i da ćemo uspjeti da kroz zajedničko zalaganje nadomjestimo potencijalni manjak“, rekao je Milatović.

On je istakao da su, nakon politike Vlade gdje su odredili desetak strateških ruta, Aerodromi obezbijedili subvencije i tako dodatno pojačali avio-povezanost Crne Gore sa ostatkom Evrope.

Kao rezultat toga, imamo pojačano interesovanje velikog broja avio-kompanija, koje će prvi put letjeti sa tržišta Skandinavije, baltičkih zemalja i sa tržišta zapadne Evrope. Otvorićemo neka nova tržišta koja su egzotičnija za Crnu Goru, poput tržišta Saudijske Arabije, Kazahstana i centralne Azije. Značajan je fokus na regionu”, rekao je Milatović.

On je kazao da je umjereni optimista da ova godina bude godina značajnog oporavka turizma.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime