7.1 C
Podgorica
6.12.2023.

Milatović čestitao Abasu Dan nezavisnosti Palestine

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je predsjedniku Države Palestine Mahmudu Abasu Dan nezavisnosti te države.

“Dozvolite mi da Vama i narodu Palestine uputim čestitke povodom državnog praznika, 15. novembra – Dana nezavisnosti, iako svjestan da ovaj važan datum u palestinskoj istoriji ove godine dočekujete u uslovima strahovitog stradanja vašeg naroda. Želim da vjerujem da će teški trenuci razaranja i stradanja civila, posebno djece, zastrašujuća realnost na terenu kojoj svjedočimo, što prije biti okončani, te da će slobodoljubivi duh palestinskog naroda voditi ka stvaranju novih perspektiva i pisanju novih stranica duge istorije Države Palestine i njenog naroda”, naveo je Milatović.

U ovim teškim trenucima za palestinski narod, kako je istakao, Crna Gora će nastaviti da poziva na mir, stabilnost i deeskalaciju tenzija na Bliskom istoku.

“Pozivamo na otvaranje humanitarnih koridora, neometan i neograničen protok humanitarne i druge pomoći, kao i na poštovanje međunarodnog i humanitarnog prava. Nadam se da ćemo u budućem periodu, u mnogo boljim uslovima i okolnostima, imati priliku da se susretnemo i razmotrimo mogućnosti za dalje unapređenje sveukupnih odnosa”, stoji u čestitci predsjednika Milatovića.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime