22.6 C
Podgorica
16.06.2024.

“Mijajlovićev luksuz nikome nije bio sumnjiv”

Kompanija “Easy Drive“, koju je osnovao uhapšeni podgorički biznismen Aleksandar Mijajlović posljednjih sedam godina za nabavku luksuznih vozila izdvojila je najmanje dva miliona eura. Ispitivanje porijekla njegove imovine, međutim, u ranijem periodu nije bilo izazovno za naše istražne organe.

Nekadašnji ministar zadužen za borbu protiv korupcije Zoran Miljanić saopštio je da tužilaštvo treba da ispita porijeklo materijalnih dobara koje posjeduje podgorički biznismen Aleksandar Mijajlović, uhapšen pod sumnjom da je organizovao šverc cigareta. Miljanić smatra i da je Crnoj Gori neophodan Zakon o ispitivanju porijekla imovine u najskorije vrijeme za čije predlaganje i usvajanje odgovornost leži na Vladi i Skupštini Crne Gore.

Na pitanje Portala RTCG kako komentariše navode da je milionski vrijedna imovina kompaniji “Easy Drive”, koja je u vlasništvu Aleksandra Mijajlovića, nadležnima nije bila sumnjiva, Miljanić je odgovorio:

“Smatram da treba ostaviti institucijama sistema, konkretno nadležnom tuzilaštvu da u postupku finansijske istrage ispita porijeklo navedenih materijalnih dobara koje posjeduje pomenuto lice i kompanije u njegovom vlasništvu. Na taj način bi se najbolje došlo do konkretnih činjenica kako bi se potvrdile ili otklonile sumnje u odnosu na ovaj slučaj.”

Ističe da svakodnevno možemo vidjeti veliki broj luksuznih automobila kojim upravljaju jedva punoljetne osobe.

“Postavlja pitanje da li bilo ko kontroliše porijeklo ovih skupocjenih četvorotočkaša. Očigledno nam je neophodan Zakon o ispitivanju porijekla imovine u najskorije vrijeme za čije predlaganje i usvajanje odgovornost leži na Vladi i Skupštini”, naveo je.

FOTO: MANS

Podsjetimo, kompanija „Easy Drive“ u posljednjih sedam godina za nabavku luksuznih vozila izdvojila je najmanje dva miliona eura. Podaci koji su bili dostupni Istraživačkom centru MANS, pokazuju da je jedno od najskupljih vozila, Lamborgini Urus, kupljeno krajem 2022. godine za iznos od 310.000 eura. Ova kompanija je uvozila i vozila sa posebnom zaštitom – takozvana blind-vozila, pa su tako sredinom 2021. godine nabavljena dva vozila marke Audi A8L i plaćena ukupno 250.000 eura.

Aleksandar-Aco Mijajlović uhapšen je 19. januara 2024. godine u Podgorici i sumnjiči se za stvaranje kriminalne organizacije koja se bavila švercom cigareta. Određen mu je pritvor.

(Portal RTCG)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime