7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Migranti u Tunisu primili oko milijardu dolara pomoći iz svojih zemalja!

Migranti iz Afrike koji su u Tunis stigli bez dokumenata, ove godine su primili tri milijarde dinara ili oko milijardu dolara u doznakama iz svojih zemalja, izjavio je zvaničnik Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Predsjednik Tunisa Kais Said, koji je i predsjednik tog Savjeta, rekao je da je “brojka šokantna” i ukazao na to da je njegova zemlja “meta”, osuđujući, kako je rekao nedokumentovanu imigraciju, subsaharske Afrike u svoju zemlju.

On je ocijenio da joj je cilj “promjena demografskog sastava Tunisa”, prenijela je Hina.

Iznos novca koji stiže za nedokumenovane migrante veći je od prihoda glavne djelatnosti, turističke industrije u Tunisu u prvom polugodištu, koji je iznosio 2,2 milijarde dinara.

Hiljade migranata bez dokumenata stigle su u obalni grad Sfaks posljednjih mjeseci s ciljem da nastave ka u Evropi, u čamcima kojima upravljaju trgovci ljudima, što je dovelo do najveće migracijske krize u Tunisu.

Pod pritiskom međunarodnih i lokalnih grupa za ljudska prava, koje su optuživale vlasti da dovode živote migranata u opasnost, vlada je migrante preselila u kolektivne centre u dva tuniska grada.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime