15.9 C
Podgorica
25.05.2024.

„Migranti provaljuju u kuće u pljevaljskim selima, istražitelji ne reaguju“

Duško Mirković iz sela Metaljka kod Pljevalja kaže da mu je već deseti put opljačkana i uništena kuća. Optužuje migrante koje je, kako tvrdi, više puta zatekao u vršenju krivičnog djela. Kaže da je svaki put prijavio policiji, ali da zaštitu nije dobio. Ističe da mještani pograničnih sela strahuju za svoju bezbjednost.

Mirković živi u Baru, a po četiri mjeseca godišnje provodi na selu u kući koja više nije bezbjedna.

“Evo već  deset puta mi kuću  totalno uništavaju migranti. Kroz naša sela od Pljevalja prema granici Bosne i Hercegovine im je ruta kuda krstare danonoćno. Više  puta su zaticani u kući, i mnogim drugima su provaljivali u kuće,  pomoćne objekte, nekoliko kuća i pomoćnih objekata su zapalili”, kaže on za Portal RTCG.

Tvrdi da su migranti otkada koriste tu rutu prema granici sa BiH, provalili i opljačkali  više  od 100 kuća i pomoćnih objekata.

„Sve pljačkaju što im treba odjeću, obuću, kućni inventar, alat, hranu, noževe, ćebad, posteljinu, jastuke, peškire“, žali se Mirković.

Ističe da nadležni ne reaguju.

“Zamislite da nije od strane nadležnih kako policije tako i tužilaštva podnijeta ni jedna krivična prijava, nepojmljivo. Strah se uvukao u mještane pograničnih sela, MZ Poblaće, Boljaniće, Metaljka i drugih”, kaže Mirković.

Boji se da će mu jednog dana zapaliti kuću, zato se obraća medijima.

“Država  je izgubila svaki kredibilitet, jer osnovna ustavna načela, prvo na slobodu, zaštitu  imovine ne pruža svojim građanima”, zaključio je Mirković.

(RTCG)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime