29.6 C
Podgorica
18.06.2024.

Medvedev: Zapadne sankcije nijesu pogubne po Rusiju

Zapadne sankcije za Rusiju nisu fatalne teškoće, ne mogu se porediti sa strašnim iskušenjima zemlje u 20. vijeku, pa čak ni sa problemima korona virusa, rekao je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Dmitrij Medvedev u intervjuu za RIA Novosti.

“Da, ima poteškoća, moraće da se prevaziđu, to je očigledno. Nažalost, postoje i na državnom i na svakodnevnom nivou. Ali, prvo, te teškoće nam nisu strane, a drugo, ovo , znate, nisu kobne teškoće. To se ne može porediti sa strašnim iskušenjima kroz koja je naša zemlja prolazila u 20. veku. Još ću reći: to nisu ni problemi koje smo imali u svojim glavama kada je svet bio suočen sa pandemija novog korona virusa“, ​​rekao je Medvedev .

Napomenuo je da je tokom pandemije „ponekad bilo neprijatno“.

“Zato što nismo razumeli po kojim zakonima se razvija ovaj virus, odakle god da je došao. I da li će pokositi, kao u čuvenim naučnofantastičnim delima, značajan deo čovečanstva. Onda, u tom smislu, napetost, u mom mišljenja je bilo više“, dodao je Medvedev.

Najtužniju smrt od virusa nazvao je ogroman broj ljudi.

Medvedev se, odgovarajući na pitanje o sankcijama, u kojem se pominje Kuba , gde se još uvek voze automobili šezdesetih godina, našalio da je prodao svoj žiguli u bescenje.

“Šteta, prodao sam. Imao sam jednom žiguli, sedam, sad bi dobro došao”, rekao je u šali.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime