14.9 C
Podgorica
17.04.2024.

Medojević: Spajić će napustiti poziciju premijera, vanredni izbori do kraja godine

 

Premijer Crne Gore Milojko Spajić se ne snalazi dobro na toj funkciji, pa će vrlo vjerovatno napustiti Crnu Goru, a i funkciju premijera, tvrdi predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

Medojević je u emisiji “Minula neđelja” na A plus televiziji kazao da će Spajić vrlo vjkerovatno organizovati vanredne izbore do kraja godine.

“Spajić se stalno žali na medije, parlament ga zamara, a posebno novine Vijesti. Žali se i pita zašto mu je ovo trebalo, žali se na svoje opterećenje, govori da razmišlja da napusti poziciju premijera, da je razočaran i da nema snage. Dobio sam te informacije. Spajić je mislio da Vladom upravlja kao sa nekom korporacijom. Nije isto biti premijer i biti ministar. Sad je situacija u Crnoj Gori mnogo izazovnija”, smatra Medojević.

Medojević tvrdi da Spajić opstruira Demokrate, jer oni žele da dovedu profesionalce u bezbjednosni sektor.

Prema njegovim riječima, Spajić traži sve veću podršku u parlamentu, kako bi zadužio zemlju za milionske iznose.

“On želi da potpiše velike ugovore za autoput, pa će uzeti provizije. Samo želi da zaduži Crnu Goru i vrlo vjerovatno da će napustiti zemlju”, tvrdi Medojević.

Medojević je u emisiji takođe kazao da Spajić nema pokriće na milionske nekretnine i mercedes, koji je kupio odmah nakon što je stupio na funkciju ministra finansija u Vladi Zdravka Krivokapića.

“Vidjeli ste kako sam ga raskrinkao. Spajić neće da se bori protiv organizovanog kriminala i mafije u našoj državi. Njega to ne zanima”, tvrdi Medojević.

Govoreći o aferi Do Kvon, Medojević je kazao da se na trgovca kriptovalutama podigla “vika i dreka”, a da je on zapravo samo običan operativac.

“Glavni je Džordž Kotrel. Kotrel je finansirao Spajića i Pokret Evropa sad, premijer se sa njim družio uoči predizborne kampanje PES-a. Kortel je jedan od finansijera Bregzita, čovjek uhapšen u SAD i optužen je za pranja para preko kriptovaluta”, ponovio je Medojević svoje ranije tvrdnje.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime