15.9 C
Podgorica
16.04.2024.

Medojević: Plači voljena zemljo, vlast i tajkuni pljačkaju državu i narod

U Crnoj Gori najlakše je opljačkati državu i narod. Država se zadužila kod Abu Dabi fonda 50 miliona dolara za kreditiranje proljoprivredne proizvodnje. Kredite dijelio Petar Ivanović kao Ministar, račun (suprotno zakonu) otvoren u Prvoj banci. Pare dobili tajkuni bliski DPS, investicione elaborate radila (i naplatila) privatna firma Ministra Ivanovića”, napisao je na svom FB nalogu lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

On je dodao da su “tajkuni uzeli višemilionske kredite, platili provizije za korupciju kome treba, i novac prenijeli na neke druge račune ili jednostavno potrošili nenamjenski”.

“I naravno, kredite ne vraćaju. Para nema, proizvodnje ni objekata, opreme, mehanizacije nema. Ostali dugovi. Vlada ni ne pokušava da aktivira obezbjeđenja za naplatu kredita, a mnogi i nemaju adekvatna obezbjeđenja, ili su višestruko manje vrijednosti od uzetih kredita” napisao je Medojević.

“Ko će da vrati ove pare? Mi narode. Oni su opljačkali državu a država, tj. mi ćemo to da platimo! Juče je Vlada političkih otpadaka platila 2,6 miliona dolara prvu ratu kredita koji su uzeli privatnici bliski režimu. Oni uzeli milione, a mi vraćamo. Niko nije uhapšen niti krivično gonjen (osim Petra Ivanovića), ničija imovina nije zaplijenjena.”, naveo je Medojević.

“Kredit nijesu vraćali Vektra Jakić, biznismena Dragana Brkovića, koja je dužna 3,81 milion dolara, IM Gradina iz Rožaja, Damira Škrijelja, koja duguje 3,66 miliona, Eko-Per iz Šavnika, Ljuba Perišića, sa dugom od 2,93 miliona, HM Durmiror Vladimira Kujundžića i Save Grbovića, koji duguje 2,43 miliona, Milkraft Leche Dragana Burića sa dugom od 3,23 miliona i Amanda iz Tuzi Veselja Ujkića, koja duguje 3,17 miliona dolara”, precizirao je Medojević.

“Premijer Duško Marković je tada tvrdio da država neće trpjeti direktnu štetu, ukoliko se utvrdi nenamjensko korišćenje novca iz Abu Dabi fonda. Postoji obezbjeđenje na svaki ugovor o davanju kredita, na imovini ili garancijama, tako da ne postoji mogućnost da država trpi direktnu štetu. Jedina je šteta da se investicija ne realizuje, jer ona treba da pokrene nova radna mjesta, proizvodnju, jača bruto domaći proizvod (BDP) i puni budžet”, dodao je lider PzP-a.

“Opet je Medo bio sve u pravu. Organizovana zločinačka aktivnost na najvišem nivou vlasti sa ciljem da se opljačka budžet i država Crna Gora. Idejni tvorac mag svih ”opuvavanja” države veliki bankar mađioničar Aco Đukanović. Naravno da njegovi tužioci i sudije nijesu smjeli ni da pomisle da pokrenu krivične postupke prema ovoj kriminalnoj grupi. Kako kad im je Aco poslodavac i gazda.
Plači voljena zemljo. Država je ozbiljna stvar. Nju treba zaslužiti i znati čuvati i braniti. Mi to nijesmo znali”, zaključio je Medojević.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime