11.9 C
Podgorica
24.02.2024.

Medojević: Neophodna radikalna terapija- zabrana DPS-a, uvođenje vanrednog stanja…

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević saopštio je da je sistemski sektor Crne Gore inficiran virusom korupcije, te da je neophodna radikalna terapija – zabrana DPS-a, uvođenje vanrednog stanja, suspenzija zakona bivšeg predsjednika Mila Đukanovića… Tek onda, kako je istakao, može se napraviti opšti reizbor sudija i tužilaca, ukinuti Agencija za nacionalnu bezbjednost, obezbijediti inostrana tehnička pomoć… Ocijenio je organizovani kriminal u Crnoj Gori političkog bekgraunda.

Medojević je u Jutarnjem programu TVCG istakao da je Crna Gora u fazi intitucionalnog haosa i lutanja, te da politička elita nema nikakvog iskustva u upravljanju državom niti kriznim situacijama.

„Sad vidimo da je Medo sve bio u pravu, što bi rekao jedan moj prijatelj ‘Ti si bio Skaj prije Skaja’“, rekao je on.

Istakao je da je najpotrebniji nacionalni konsezus.

„Instutucije koje su osnivane pod evropskim pritiskom postale su znak ozbiljnog oboljenja i tu imate generator kkorupcije. Isto je u policiji, a preko ovih aplikacije vidite da je tamo leglo korupcije…“

Podsjetio je na hapšenja bivše predsjednice Vrhovnog suda, bivšeg direktora Uprave policije, prvog operatvca ANB-a…

„Vidimo da je organizovani kriminal u Crnoj Gori političkog bekgraunda.  Tu više ne možete zatvarati oči. Sistemski sektor je totalno inficiran virusom korupcije i ne možete očekivati da se sam zliječi. Rješenje je da spolja unesete alaktku, da ributujete sistem, i onda novim sistemom polako čistite disk. Morate napraviti dikontinuitet od sistema Mila Đukanovića, a sad se dešava da afera stiže aferu, što rezultira povećanjem nestabilnosti i opštom anarhijom“, rekao je Medojević za TVCG.

„Neophodna zabrana DPS-a, uvođenje vanrednog stanja…“

Medojević je kazao da je popis elementarna statistička procedura, te da ne bi trebalo da predstavlja problem.

„Prethodna politička elita je nacionalno pitanje koristila da prikrije koruptivnu i kriminalnu strukturu sistema i pljačku države, zato se zalažem da se ukloni DPS.  Od korumpiranih sudija i kriminalaca ne možete očekivati da se bore protiv korupcije i kriminala, to je u zoni neracionalnog, neophodna je radikalna terapija – zabrana DPS-a, uvođenje vanrednog stanja, suspenzija Đukanovićevih zakona, i onda napraviti opšti reizbor sudija i tužilaca i ukinuti Agenciju za nacionalnu bezbjednost, obezbijediti inostranu tehničku pomoć…“

Komantarišući šverc cigareta, lider PzP-a je kazao da ćemo znati da ga ema „kada ne budemo vidjeli da se na ulici slobodno prodaju cigarete“.

„Sve počinje sa političkom voljom, vidite da se naš novi premijer slabo snalazi… Vidim da više voli da komunicira sa kolegama iz DPS-a, nego iz ZBCG“, rekao je Medojević.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime