27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

MANS: Skupština da vrati Zakon o oduzimanju nezakonito stečene imovine na javnu raspravu

Pozivamo Skupštinu da Predlog izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovine koji je juče usvojila Vlada, vrati na javnu raspravu, saopštili su iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

“Taj zakon je dobio negativno mišljenje Evropske komisije u kome se ukazuje da  ga je potrebno značajno unaprijediti i organizovati javne konsultacije. Te konsultacije ne samo što su izostale, već je Vlada mjesecima skrivala zakon od javnosti, uprkos obećanjima resornog ministra”, saopštili su iz MANS-a.

Navode da ovaj zakon zasigurno neće donijeti rezultate u praksi i u velikoj mjeri može ugroziti oduzimanje imovine koja je skrivena u inostranstvu.

“Zbog toga pitanje poštovanja preporuke EK da ovakav zakon ne bude usvojen, nije samo važno zbog napretka u evropskim intergacijama, već zato što Crnoj Gori zaista treba zakon koji će omogućiti oduzimanje ogromne imovine koja se nezakonito sticala mjesecima.

Usvajanje ovog zakona bi napravilo haos u sistemu, umjesto da ga unaprijedi, i omogućilo mnogima da zadrže skrivenu imovinu, posebno u inostranstvu.

Zbog toga pozivamo poslanike da ne usvajaju ovakav Zakon, jer bi time mnoge abolirali za korupciju, već da ga vrate na javnu raspravu”, saopštili su iz MANS-a.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime