20.9 C
Podgorica
19.06.2024.

Mandić: Većina posvećena mjerilima za IBAR

Parlamentarna većina u potpunosti je posvećena ispunjavanju privremenih mjerila kako bi u junu ove godine dobila IBAR, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić na sastanku sa Pia Kaumom, predsjednicom Parlamentarne skupštine OEBS-a.

Iz Skupštine je saopšteno da se Mandić u srijedu u Bragi, u Portugalu, tokom zasijedanja Parlamentarne skupštine Mediterana, sastao sa predsjednicom Parlamentarne skupštine (PS) OEBS-a Pia Kaumom.

On je istakao da Skupština ima odličnu saradnju sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori.

Mandić je dodao da će crnogorski parlament ove godine biti domaćin Interparlamentarnog foruma koji okuplja delegacije PS OEBS-a zemalja jugoistočne Evrope.

On je pozvao Kaumu da bude gost u Crnoj Gori i da zajedno otvore taj forum.

„Mandić je dodao da je nova parlamentarna većina u potpunosti posvećena ispunjavanju privremenih mjerila kako bi u junu ove godine dobila IBAR“, navodi se u saopštenju.

On je naglasio da je izuzetno važno da se i nakon toga nastavi sa snažnim zalaganje,m kako bi u što kraćem roku bila zatvorena preostala poglavlja.

Mandić je istakao da je važno da reforme ne budu samo deklarativne, već suštinske.

„I u tom kontekstu upoznao je Kaumu sa snažnom borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije u našoj zemlji, koja je otpočela nakon promjena 2020. godine i koja je ubrzana nakon formiranja nove parlamentarne većine i izbora novih ljudi u tužilaštvu“, kaže se u saopštenju.

Kauma je istakla da je zadovoljna sjajnom saradnjom između Crne Gore i Misije OEBS-a i kazala da se nada da će Crna Gora postati prva naredna članica Evropske unije.

„Dodala je da ohrabruje posvećenost nove parlamentarne većine procesu evropskih integracija, posebno u kontekstu globalnih dešavanja“, navodi se u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime