30.8 C
Podgorica
25.06.2024.

Majka tvrdi da je njenu kćerku napao starac u kombiju za prevoz đaka

Ističe da poznaju vozača, kome su povjerili bezbjednost djeteta kada su odlučili da ona više ne putuje gradskim prevozom, već tim kombi vozilom.

Iz Uprave policije nedavno je saopšteno da su postupajući po krivičnoj prijavi o seksualnom uznemiravanju maloljetne osobe identifikovali M.V. (76), koji se sumnjiči za nedozvoljene polne radnje i koji po nalogu višeg državnog tužioca lišen slobode, a nakon saslušanja kod sudije za istragu određen mu je pritvor i sproveden je u UIKS u Spužu.

Poštujući pretpostavku nevinosti, “Dan” neće objavljivati ni ime mjesta u kome je navodno došlo do ovog događaja. Takođe, u cilju zaštite privatnosti djevojčice i porodice, nećemo objaviti ni inicijale majke.

Ova majka je tokom razgovora u našem studiju poručila da skreće pažnju svim roditeljima da razgovaraju sa svojom djecom jer nikada ne znaju šta sve dijete može da doživi kad izađe iz kuće. Ona nema ni najmanju sumnju u ono što joj je dijete ispričalo. Ističe da se radi o odličnoj učenici primjerenog vladanja, sa kojom nikada nije bilo nikakvih problema u školi, porodici ili društvu.

– To je uradila osoba koja nam nije nepoznata i kojoj smo povjerili bezbjednost jedanaestogodišnjeg djeteta. Radi se o vozaču kombija za prevoz đaka. Dijete je vozio od septembra. Imamo gradsku liniju, ali kada je prešla u drugu školu, smatrali smo da je mala, sitna i nije navikla, pa smo pomislili da bi bila sigurnija da ide tim privatnim prevozom. Iako je skuplje, nijesmo gledali na to, već na njenu bezbjednost. Nije nam nepoznat, živi na dva kilometra od nas – priča majka.

Ona ponavlja da nije sumnjala u priču djeteta jer je poznaje.

– Taj strah koji sam vidjela tog dana ona nije mogla da odglumi sa nepunih 12 godina. Ni da je išla u školu glume ne bi mogla da inscenira takvu uznemirenost, plač, osjećaj gađenja… Odmah po kritičnom događaju došla je kući uplakana, govoreći “mama, dirao mi je grudi”, “poljubio me tu”, pokazujući na svoje usne, potom “stavio mi je ruku tu”… Isprva nisam uopšte razumjela o kome priča, nijesam uspijevala da razaznam šta govori, jer je uz to i plakala. Uspjela sam da je smirim i pitam ko joj je to uradio, a ona mi je rekla. Tada je već uslijedio i šok kod mene, pa nisam mogla da odmah odreagujem, trebalo mi je vremena da se saberem. Radi se o starcu, kojem sam vjerovala i za koga bih ranije ruku u vatru stavila da nema nikakve šanse da uradi tako nešto. Onda je tražila da ide u kupatilo da se umije, jer joj je bilo gadno to što je doživjela. To se dogodilo u kombiju, na putu ka kući. Rekla mi je da je zaustavio vozilo na mjestu gdje nema prolaznika i kuća u blizini i da je uradio to što je uradio… Nakon toga ju je odvezao kući…. Rekla mi je da joj je, prije nego što ju je poljubio, zavrnuo majicu, dodiriva joj je grudi, mazao je nekim uljem, komentarisao da se zacrvenjela… Ona je rekla da mora da ide kući, da je čekam i da ima trening u 14 sati. On joj je usput govorio da ne priča nikome, ni najboljim drugaricama, jer će one to da prenesu dalje kada se posvađaju. Bila sam u šoku, nisam mogla dodatno da je ispitujem i nanosim joj dodatnu bol – priča uznemirena majka.

Odmah je pozvala supruga, koji se složio da to prijave policiji.

– Iako je kod njega proradio taj roditeljski instinkt i bijes, dogovorili smo se da idemo zakonskim putem, da vjerujemo u zakon i da će sve procesuirati kako treba. U policiji sam rekla što mi je dijete ispričalo. Moram da zahvalim prvo inspektoru koji je vodio slučaj, koji je zaista odradio sve što je mogao da odradi u okviru svojih nadležnosti, ali i da nju zaštiti od dodatnih trauma – istakla je u razgovoru za naš list.

Ona očekuje da će M.V. po okončanju postupka biti osuđen, iako, kako naglašava, kakva god bila kazna, ona neće biti zadovoljna, niti ima načina da joj bude lakše.

Majka je išla kod psihologa da bi dobila savjete kako da se ponaša sa djetetom i da mu pomogne, dok čekaju da djevojčicu odvedu kod psihologa, što još uvijek ne mogu dok sa njom ne razgovaraju u policiji.

Nije išla u školu, jer nije mogla ni da spava ni da jede, povukla se u svoju sobu

Direktorica škole nam je pružila svu moguću podršku, kao i razredni starješina. Ponudili su razgovor sa pedagogom i psihologom, ali su nas u policiji savjetovali da je ne vodimo nigdje dok njihova stručna služba ne obavi razgovor s njom. Dijete 15 dana nije išlo u školu jer nije bila spremna za to. Nije bila psihički dobro, noćima nije mirno spavala, nije htjela da jede, povukla se, provodila je vrijeme u svojoj sobi izolovana od svega. Vidjećemo kako ćemo naredne sedmice. Dala sam joj do znanja da sam ponosna na nju i da oni ništa nije kriva, ističe majka djevojčice.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime