33.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Luka Budva vraćena građanima

Vlada Crne Gore je na telefonskoj sjednici, 20. maja, usvojila Informaciju kojom se Luka Budva daje na upravljanje Morskom dobru.

“Sporazum o predaji državine Luke Budva će, shodno Odluci, biti potpisan od strane Dukley Marina d.o.o Budva i Javnog preduzeća za upravijanje morskim dobrom Crne Gore. Prethodno je Vlada zadužila Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da obrazuje komisiju za popis privremenih objekata u Luci Budva, kao i specijalizovane mehanizacije i opreme koja se nalazi u okviru Luke Budva za obavijanje djelatnosti nautičkog turizma”, navodi se u saopštenju Vlade.

Komisija je pristupila popisu 17.05.2024. godine, i utvrđeno je da ukupna tržišna vrijednost popisane imovine iznosi 663.462,44 eura.

“Iznos od 663.462,44 eura isplatiće se iz tekuće budžetske rezerve, dok će isti iznos biti refundiran od strane Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore nakon završetka ljetnje turističke sezone 2024. godine, a najkasnije do 01. oktobra 2025. godine”, kaže se u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime