19.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Lufthansa će do kraja 2023. zaposliti 20.000 ljudi

Njemačka kompanija Lufthansa planira da zaposli 20.000 ljudi do kraja 2023. godine, u kojoj se bilježi snažan oporavak prometa avio-saobraćaja nakon pandemije korona virusa.

Kako je saopšteno iz kompanije, u potrazi su za različitim profilima radnika – od pilota, kabinskog osoblja, do pravnika i tehničara. Krajem septembra nemačka grupacija imala je 107.000 zaposlenih.

Lufthansa je, kao i mnoge druge avio-kompanije, ukinula na hiljade radnih mjesta tokom pandemije. Industrija je ove godine doživjela snažan oporavak, a nedostatak radne snage uzrokovao je haos na nekoliko evropskih aerodroma tokom ljetnjih meseci. Industrija je bila pogođena brojnim štrajkovima zbog nezadovoljstva zaposlenih.

Njemačka avio-kompanija sada najavljuje zapošljavanje 20.000 ljudi.

“To pokazuje da Lufthansa ambiciozno korača u budućnost. Ako želimo da budemo lider u industriji, potrebni su nam predani i motivisani zaposleni koji će se nositi s izazovima”, rekao je rukovodilac sektora za ljudske resurse u kompaniji Mihael Nigeman

Prvi čovjek u kompaniji Lufthansa Karsten Špor nedavno je najavio da će zbog velike potražnje grupacija do kraja iduće godine zapošljavati oko 20.000 ljudi, a ujedno je najavio i više milijardi evra ulaganja u avione i opremu.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime