18.9 C
Podgorica
17.06.2024.

Linija Budva – Dubrovnik od 29. juna

Donijeli smo odliku da Luku Budva povežemo sa Dubrovnikom i to već od ljeta ove godine, najavio je premijer Milojko Spajić na konferenciji za medije. Kako je rekao ovo će biti doprinos povezivanju Crne Gore sa Evropskom unijom. Ova linija kreće od 29. juna, a rade i na otvaranju linije Bar – Ankona.

“Ovo je bitno za turističku ponudu Crne Gore i imaćemo benefit od toga i tokom sezone i poslje toga. Naš gost je putovao od Zagreba do Dubrovnika pa je išao velikim kolonama od Ćilipa do naše granice je intenzivan saobraćaj pa će pomorski prevoz pomoći da se takva situacija olakša i da imamo bolju povezanost Budve i Dubrovnika koje je jedno od najbitnijigh mjesta u toj zemlji”, kazao je Sapjić.

Kako je kazao rade i na povezivanju  Bara i Ankone i tu su orjentisani na dijasporu i turiste sa sjevera Italije te da će ona biti najvjerovatnije pokrenuta 3. jula.

“To je i to je bitna vijest imajući u vidu koliko su ceste uske i kakve su gužve. To je ispomoć dok ne napravimo brze cste i auto puteve za jedno pet, šest godina”, naveo je Spajić.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović kazao je da je ovo najavljeno prije dvije nedelje i da je riječi o ovom projektu bilo i u januaru.

Izvršni direktor kompanije “Kompas” Bojan Aljinović je rekao da imaju decenijsko iskustvo u brodarskom prevozu, te da će se na ovaj način olakšati i prevoz putnika između Hrvatske i Crne Gore.

Cijena karte u jednom smjeru na liniji Budva – Dubrovnik okvirno bi bila 55 eura, a povratna karta 69, ali se o tome još odlučuje. Saobraćaj bi se vršio dva puta dnevno.

Aljinović je naveo je da rad planiraju do kraja septembra, te da će se prevoz vršiti brodom kapaciteta 242 putnika.

“Imamo veliki broj gostiju koji idu u Crnu Goru svi su zaintersovani da ovo uspije na komercijalnim osnovama i da u ljetnjim mjesecima olakšamo prevoz putnika. Linija je zamišljena da prometuje svaki dan dva puta dnevno, sa jutarnjim polaskom iz Dubrovnika za Budvu,  i vraća se u Dubrovnik i isto tako u popodnevnim satima”, pojasnio je Aljinović.

Na pitanje novinara da li je ovo zloupotreba državnih resursa pred izbore u Budvi, Spajić ali i Radulović su to negirali.

“Nigdje u svijetu nijesam čuo da su rezultati zloupotreba državnih resursa i pozdravljam svakog ko postigne rezultat tako da svi treba da prave rezultate i tako promovišu svoje partije”, odgovorio je Spajić.

Radulović je kazao da ta konstatacija ne stoji, da je prepoznat po terenskom radu, da su ranije najavili liniju ali da sad tek imaju tačan datum koji mogu da saopšte javnosti te da su zbog toga danas organizovali press ovim povodom.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime