6 C
Podgorica
10.12.2023.

Laković: ANB i Uprava policije su najviše odgovorni zbog afere “Tunel”

 

Poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković kazao je u večerašnjoj emisiji “Minula neđelja” na APlus televiziji da su u aferi “Tunel” zakazale sve crnogorske bezbjedonosne institucije: Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava policije ali i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB).

“Ipak, najveću odgovornost imaju Uprava policije i ANB”, istakao je on.

ANB je, tvrdi Laković, morala znati ko je zakupio stan u zgradi blizu Višeg suda.

“Preko skupštine stanara i etažnih vlasnika moralo se znati ko je novi došao u zgradu, tu se mora vršiti provjera ko je novi stanar i koji je osnov boravka. ANB je bila dužna da sprovede te vrste provjera. Došli smo u situaciju u srcu crnogorske administracije gdje se nalaze sve krovne institucije da neko zakupi stan skoro dva mjeseca, da unosi i iznosi oružje… Sve to ukazuje na nedovoljnu budnost službi i potrebu za dubinskom analizom gdje smo mi kao sistem”, smatra Laković.

Laković je kazao da su osumnjičeni za kopanje tunela u zgradi Višeg suda u Podgorici angažovani iz nekog kriminalnog miljea, ali da nisu visoko rangirani.

“Prešli su granicu sa ličnim kartama, tako da to nije neka Pink Panter grupa. Mislim da će se brzo znati šta je motiv ovog krivičnog djela”, zaključio je Laković.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime