29.6 C
Podgorica
18.06.2024.

Kurti: Vrh PES-a zahtijevao je moju smjenu, sklonili su me iz ANB-a bez obrazloženja

Bivši generalni inspektor ANB-a Artan Kurti kazao je večeras u emisiji “Minula neđelja” na A plus televiziji da je smijenjen sa te funkcije bez ikakvog obrazloženja i propisa, tvrdeći da su to zahtijevali šef kabineta premijera Branko Krvavac i izvršni direktor PES-a Vlado Bojović.

“Lično sam ih slušao kako su u ugostiteljskom objektu u podgoričkom naselju Zabjelo komentarisali da me hitno treba smijeniti i da je to tražio i Sreten Kankaraš. Sjedio sam sto do njih, nisu me prepoznali, ali sam ih čuo jasno. Retroaktivno su primjenjivali zakon o ANB-u i tada je rečeno da nemaju povjerenja više u mene i u moj rad. Za moju smjenu nije glasao nijedan ministar”, tvrdi Kurti.

Podsjetio je da je podnio prijavu protiv premijera Milojka Spajića zbog zloupotrebe službenog položaja.

“Posegnuli su da izdejstvuju negativan odgovor iz ANB-a za moj rad. Kadd im se nije svidio odgovor iz ANB-a, posegnuli su za mehanizmima da promijene odvredbe zakona o radu te institucije”, kazao je Kurti.

Kurti tvrdi da se u ANB-u nije vršila nikakva kontrola.

“Sve kontrole bile su formalne prirode. Ima tamo i časnih službenika, koje je Dejan Peruničić maltretirao. Ima sigurno više od 200 časnih i poštenih službenika. Radio sam tamo i sve znam šta se tamo dešavalo. Problem u ANB-u su pojedinci”, kazao je on.

Prema njegovim riječima, na čelu kontraobavještajne službe u ANB-u nalazi se čovjek sa jako problematičnom biografijom.

“Taj čovjek koji je imao mnogo problema sa kolegama danas govori da niko od njih ne smije da priča sa mnom”, tvrdi Kurti, navodeći da je protiv bivšeg šefa ANB-a Dejana Vukšića vođen medijski rat.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime