27.8 C
Podgorica
14.06.2024.

Krvavac: Manipulaciju o Srbima kao genocidnom narodu spriječili crnogorski amandmani

Iako se u rezoluciji UN niti jednom riječju nije pominjala odgovornost srpskog naroda ili Srbije za zločine koje su počinili pojedinci, amandmani Crne Gore su doprinijeli da se spriječi svaka manipulacija, pogrešna interpretacija ili bilo čija zloupotreba imputiranjem da su Srbi genocidan narod, poručio je Branko Krvavac, člana Predsjedništva Pokreta Evropa sad.

“Stoga, amandmani na rezoluciju, koliko god se neko trudio da to obesmisli ili omalovaži, jasno preciziraju individualizovanu odgovornost, te eksplicitno i nedvosmisleno ukazuju da se ona ne može pripisati bilo kojoj grupi ili zajednici”, poručio je Krvavac.

Crna Gora koja, kako kaže, ima poštovanje prema svim nevino stradalim žrtvama, a kao zemlja koja je kandidat za buduću članicu Evropske unije ima i obavezu da poštuje presude međunarodnih sudova, koje su osnovale Ujedinjene nacije i rezolucije koje je upravo usvojio crnogorski parlament.

“Sve drugo bi značilo odustajanje od evropskog puta i izvjesnu izolaciju, što bi najviše obradovalo one aktere kojima su evropske integracije i vladavina prava bile samo mrtvo slovo na papiru i pokrivalica za diskriminaciju, korupciju i kriminal”, naveo je Krvavac.

Grantovi iz EU, sprovođenje vladavine prava uz podršku Europola i unapređenje životnog standarda su, kako kaže Krvavac, teme koje su trenutno u drugom planu, zbog rezolucije koja je na dnevnom redu UN i pojedinaca koji koriste tu temu i nevine žrtve za političke poene.

“Stoga, smatram da je vrijeme da se vratimo temama od kojih se živi, bez namjere da se žigoše bilo koji narod, što i jeste trajan cilj aktuelne Vlade Crne Gore, koji će se i ubuduće zastupati istovremeno u okvirima unutrašnje i spoljne politike”, zaključio je Krvavac.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime