20.9 C
Podgorica
19.06.2024.

Krstovići oslobođeni optužbi za šverc kokaina

Budimir Krstović i Marina Krstović oslobođeni su optužbi za šverc kokaina, piše u saopštenju Apelacionog suda, koji je potvrdio presudu Višeg suda u Podgorici.

“Apelacioni sud Crne Gore je nakon javne sjednice vijeća donio presudu kojom je odbio kao neosnovanu žalbu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i potvrdio presudu Višeg suda u Podgorici od jula 2023. godine, kojim su Budimir Krstović i Marina Krstović oslobođeni optužbe da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga jer, kako se navodi u prvostepenoj presudi Višeg suda, nije dokazano da su učinili krivično djelo za koje su optuženi”, pojašnjeno je u saopštenju.

Nadalje se ističe da je Vijeće Apelacionog suda ocijenilo da “nasuprot navodima žalbe prvostepena presuda nije zasnovana na bitnim povredama odredaba krivičnog postupka na koje ovaj sud pazi po službenoj dužnosti”.

“Niti na onim na koje se ukazuje žalbom VDT-a, kao i da je prvostepeni sud na valjan način i u zakonito sprovedenom postupku, utvrdio sve činjenice potrebne za donošenje pravilne i zakonite odluke”, zaključeno je u saopštenju suda.

Podsjetimo, Krstovići su uhapšeni nakon akcije policije i carine 2021. godine kada je zaplijenjeno preko tonu kokaina u jednom magacinu u naselju Mojanovići u Zeti kraj Podgorice.

Tada je tužilaštvo saopštilo da je u pošiljci banana pronađeno oko 1.400 kilograma kokaina.

U optužnici koju je podiglo protiv Krstovića 23. decembra iste godine, Tužilaštvo je navelo da je u pitanju 1.206 kilograma kokaina.

Iako je droga pronađena u magacinu koje je njihovo vlasništavo, Krstovići su tokom istrage i suđenja tvrdili da nemaju veze za pronađenim narkoticima.

Do ove zapljene je došlo zahvaljujući obavještajnim podacima Ujedinjenog Kraljevstva.

Kako se navodi u Planu za borbu protiv trgovine drogom Vlade u Londonu, pristup britanskih vlasti doveo je do akcije u kojoj je otkrivena najveća količina kokaina ikada u Crnoj Gori, što je objavio Portal RTCG, čim je taj dokument postao javan.

Kako se navodi u dokumentu, Granične snage potpisale su memorandum o razumijevanju sa Crnom Gorom u junu 2021. godine u cilju sprečavanje šverca droge i druge nedozvoljene robe na granici i u tranzitu ka Evropi i Velikoj Britaniji.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime