27.9 C
Podgorica
28.09.2023.

Krivokapić otkrio: Abazović, Sekulović i Radulović osam nedjelja ne dolaze na sjednice Vlade!

Pojedini mediji, u funkciji određenih političkih interesa, umjesto da objektivno informišu javnost, što bi im trebao biti profesionalni zadatak, trude se da tendenciozno dezinformišu crnogorske građane, kako bi svojom „istinom“ servirali „činjenice” koje odgovaraju njihovim nalogodavcima, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić.

Reagovanje premijera odlazeće Vlade uslijedilo je, kako se navodi u njegovom saopštenju, nakon informacija da je Vlada Crne Gore, “sa isključivim akcentom na premijera, donijela odluku o dodjeli ekonomskih državljanstva, kojom je obuhvaćen veći broj ljudi ruskog porijekla”.

Ova informacija jeste tačna, ali se kroz namjerno izostavljanje informacija o proceduri dodjele, želi stvoriti privid da se radi o inicijativama koje je pokrenuo predsjednik Vlade. Naime, nakon što predsjednik Vlade dobije zahtjev za dobijanje ekonomskog državljanstva, isti prolazi bezbjednosnu provjeru dvije nezavisne agencije, a zatim se prosljeđuje na dodatnu obradu MUP-a, koji na kraju šalje predmet predsjedniku Vlade na formalni potpis. Dakle, predsjednik Vlade ne može potpisati ukaz o dodjeli ekonomskog državljanstva, bez „zelenog svijetla” MUP-a i dvije spomenute agencije”, naveo je Krivokapić.

On smatra da je u ovom slučaju jasna namjera određenih krugova da, kako je naveo, “u koordinaciji sa kontrolisanim medijima i političkim centrima, predsjednika Vlade predstave opasnim faktorom, koji navodno zastupa i sprovodi ruske interese u državi koja je članica NATO”.

Krivokapić je dodao da je juče jedan “medijski bilten” objavio niz netačnih informacija o spoljnopolitičkim odlukama koje su navodno donesene na jučerašnjoj sjednici Vlade.

I ove „istine“ imaju za cilj da pomognu nekim strukturama, koje takođe umjesto zalaganja za mirnu i odgovornu politiku, koja podrazumijeva poštovanje svih naših međunarodnih obaveza, očigledno žele zloupotrijebiti kompleksan geopolitički momenat u političke svrhe, osporavajući Sporazum tri lidera, koji su ranije podržali, a koji je jasno definisao evroatlantski put Crne Gore“, naveo je Krivokapić.

Premijer je u saopštenju otkrio da potpredsjednik Vlade, pef diplomatije i ministar unutrašnjih poslova osam nedjelja ne dolazi na sjednice!

Odgovorni članovi Vlade Crne Gore se, i u ovom izazovnom momentu, odazivaju svojim obavezama i na sjednicama Vlade razmatraju donošenje odluka, kako bi preventivnim mjerama amortizovali efekte velike globalne krize koja nadolazi. Takođe, već osam nedelja, potpredsjednik Vlade, te ministri unutrašnjih i vanjskih poslova ne dolaze na sjednice Vlade“, navodi se u saopštenju.

Krivokapić je istakao da “neprofesionalnim odnosom, spomenuti članovi Vlade dodatno ugrožavaju njeno funkcionisanje i rizikuju blokadu izvršne vlasti, u izrazito osjetljivom momentu”. 

Suočavamo se i sa opasnošću potpunog urušavanja svih institucija i ustavnih procedura, uzme li se u obzir da je predsjednik države dodijelio mandat aktuelnom potpredsjedniku Vlade, bez potpisa neophodnog broja poslanika, pozivajući se na političku praksu iz vremena zarobljene države. Na taj način je dat legitimitet upravo kreatoru koncepta zarobljene države, da bez pisanog dokaza podrške, vrši slobodnu procjenu kome može dati mandat za sastav naredne Vlade Crne Gore“, naveo je Krivokapić.

On je dodao da političari “koji su nas doveli u ovakvu situaciju, imaju apsolutnu odgovornost da umjesto izbjegavanja, hitno ponude rješenje za unutrašnje i spoljnopolitičke izazove sa kojima se Crna Gora suočava, kako građani ne bi trpjeli zbog njihovih nedemokratskih i neustavnih ambicija, pogotovo u ovom trenutku”. 

Vlada Crne Gore će već tokom naredne nedelje obavijestiti javnost o preduzetim mjerama, kako bi se zaštitio standard svih građana Crne Gore, i to su jedine teme, uz tehničke procedure, kojima će se u budućem periodu baviti aktuelna izvršna vlast u tehničkom mandatu“, zaključuje se u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime