20.9 C
Podgorica
19.06.2024.

Kovačević: Lidl i Big Fashion u Nikšiću otvoriće 500 novih radnih mjesta

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević saopštio je da će nakon usvajanja planskog dokumenta za tu opštinu, kompanije Lidl i Big fashion moći da realizuju svoje investicije, a što će značiti dodatnih 500 radnih mjesta. On je u emisiji “Link”, na Radiju Crne Gore, istakao da kroz inicijative da Nikšić dobije status grada i postane evropska prijstonica kulture planiraju da opštinu dovedu na nivo koji zaslužuje.

Kovačević je u “Linku” istakao da je ta lokalna samouprava sa svakom vladom imala korektnu saradnju.

“Osjećamo da to imamo sa ovom vladom i da to može biti još bolje u budućnosti, pogotovo ako do njenog proširenja dođe što prije. Vjerujemo da treba jedna doza stabilnosti da se unese i u ovu vladu”, istakao je on.

Naglasio je da je po preuzimanju funkcije, prije tri godine, u budžetu Opštine bilo milion i po eura, te da je danas sedam miliona.

“Budžet smo iz godine u godinu povećavali i imamo finansijsku stabilnost. Sve više i više sredstava doprinosimo i to svjedoči o domaćinskoj politici”, rekao je predsjednik Opštine Nikšić.

Podsjetio je da zvanični podaci svjedoče da je nezaposlenost u opštini smanjena za 42 odsto, odnosno da je za tri godine skoro 5000 novozaposlenih.

“Ono što nam treba jeste da se usvoji planski dokument za Optštinu Nikšić. Nakon toga i Lidl i Big Fashion će realizovati svoje investicije, a što će značićti dodatnih 500 radnih mjesta. To je od samog starta izvjesno, immo intenzivnu komnunikaciju sa investitorima. Lidl već kupio zemljište, a sa predstavnicima Big Fashion-a imamo dobru kominikaciju, samo čekamo planski dokument da bi krenuli sa realizacijom.”

Kovačević je rekao i da je za tri godine asfaltirano blizu 80 kilometara, odnosno preko 300 putiuh pravaca.

“Željeli smo da pošaljemo poruku da se ne asfaltira samo pred izbore, nasuli smo i preko 400 kilometara putnih pravaca, rekonstruisali kvartove, napravili dva nova igrališta i park. Sprema se nova zgrada vatrogasnog doma, lokalni javni emiter će dobiti nove prostorije u Domu revolucije, uređenje groblja pod Trebjesom, rekonstrukcija dvorca takođe će biti u ovoj godini…”, rekao je, između ostalog, predsjednik Opštine Nikić.

U toku je, dodao je, postupak izbora izvođača za izgradnju azila za pse.

Na pitanje o rekonstrukciji puta Nikšić-Kuside, Kovačević je istakao da će to biti završeno u roku.

“Rok za završetak radova je bio jun, mislim da će se do tada završiti radovi. Interesovali smo se i dobili informacije da bi trebalo da bude završeno u roku. Dionica Jasenovo polje-Vidrovan trebalo da bude završena isto u junu, na samom početku sezone”, dodap je on.

Osvrnuo se i na projekat nove javne rasvjete, koju je ocijenio kao evropski projekat, za koji su dobili pohvale sa brojnih adresa.

Vrijednost projekta je, kako je rekao, devet miliona, ali je naglasio da građani neće davati više novca nego ranije.

“Važno je da će nivo ispravno javne rasvjete na kraju projekta biti 100 odsto. Uveden je i pametni ssitem kroz koji pratitmo isistem i preko kojeg ćemo moći da reagujemo ako se uoče nelegalni priključci”, rekao je Kovačević u “Linku”.

Što se tiče deponije Mislov do, predsjednik Opštine je rekao da se ušlo u projekat sanaciju.

“Upravo stabilnost sa držabnog nivoa je neophodna kako bi se riješio ovakav jedan problem. Razmatramo ponude i mogućnosti, mislim da ćemo imati mogućnost da dovedemo investitora koji će na kvalitetan način tretirati otpad.”

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime