7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Kovač: Tražiću ostavku od Medenice ukoliko se navodi potvrde kao tačni

Ministar pravde Marko Kovač poručio je da će tražiti ostavku rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepe Medenice ukoliko se utvrdi da su optužbe na njen račun koje su juče iznesene na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu istinite.

“Ukoliko se utvrdi tačnost navoda iznesenih na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu od strane tužilaca Boričića i Radonjića, shodno članu 126 Zakona o državnom tužilaštvu, podnijeću predlog Tužilačkom savjetu za razrješenje rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepe Medenice”, poručio je Kovač.

Optužbe na račun Medenice iznijete su juče na Odboru gdje se raspravljalo o hapšenju dvojice policajaca po nalogu podgoričkog tužilaštva u oktobru 2021. godine, zbog skidanja zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću. Zabrana ulaska u Crnu Goru je skinuta krajem 2020. godine, a Belivuk i Miljković su boravili u Crnoj Gori deset dana tokom januara 2021. Krivičnom prijavom je obuhvaćeno više policijskih funkcionera i službenika.

Tužilac Vukas Radonjić kazao je na salušanju da je on donio rješenje o hapšenju dvojice službenika, i tražio da ga informišu kada taj nalog sprovedu. Nakon toga, kako tvrdi, zvala ga je rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica da pusti policajce koji su uhapšeni, što je on odbio.

Tužilac Nikola Boričić dodao je da je i on dobio poziv Medenice, da utiče na kolegu Radonjića da pusti policajce.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime