26.9 C
Podgorica
15.07.2024.

Koracima tenisa do ostvarenog sna

Nisu sve duše koje lutaju izgubljene… kažu najljepše je tamo gdje ti koži nije tijesno“… Vodeći se time naša Baranka Edisa Hot, svoje mjesto pod srećnom zvijezdom pronašla je u Americi.

Inspirisani talentom, psihologijom i mladom ambasadorkom Crne Gore i svog naroda, prenosimo njenu priču o dvije strasti koje boje njenu svakodnevnicu.

Na prekretnici života, poslije srednje škole, jedna osamnaestogodišnjakinja odlučila je da  dostigne američki san. Upisala je studije psihologije u Tenessiju. Na pitanje zasto baš ova nauka, kaže da želi da spozna sebe, tako i druge, i da je oduvijek interesuje čovjek kao predmet ispitivanja – njegov sklop ličnosti i emocija.

Bilo me je strah otići od kuće i biti tako daleko. Sada ne mogu ni da zamislim kakav bi mi život bio da nisam otišla jer je to jedna od najboljih odluka koju sam ikad donijela. Upoznala sam toliko nevjerovatnih ljudi i stvorila još nevjerovatnije uspomene. Za vrijeme mog boravka na koledžu igrala sam svakodnevno tenis, gradila odnose sa ljudima iz cijeloga svijeta, istraživala jug i sjever, pronašla honorarni posao, odigrala mnogo turnira, plakala malo i smijala se previše”, priča Edisa za A plus i nastavlja:

Prije mjesec dana, 2024 NAIA Women’s Tennis All-American Selections committee, me je proglasio za MSC teniserkom godine, i u selekciji All American dodijelio mi drugi tim. Daktronics NAIA Women’s Tennis Scholar-Athlete je priznanje koje se dodeljuje studentima-sportistima koji se ističu kako u akademskim tako i u sportskim aktivnostima. To je ono o čemu je mala Edisa oduvijek sanjala“, kaže mlada Baranka.

Ona dodaje da joj roditelji nikada nisu dozvolili da zapostavi obrazovanje.

Zbog toga sam četvorogodišnje školovanje krunisala primanjem nagrade za studenta sa najboljim postignućima na fakultetu. Kako to i biva, život se sastoji od rastanaka i novih početaka. Poglavlje osnovnih studija, i života u Tenesiju se prije nekoliko dana završilo lijepim krajem. I evo, sada, ponovo sam na raskrsnici, a putokaz ima dva smjera, Italija ili Njujork. Odlučiću u avgustu, posle malog predaha u državi najplavijeg neba“, kaže Edisa i zaključuje:

Do tada, želim da kažem mladima da se jednostavno usude i da je svijet širokogrud za sve. Jer svaki put kada odlučite odustati, ne povjerovati ili okrenuti ledja, mnogo je smislenije okrenuti se sebi, svojoj svrsi i zagrebati po prostranstvu svojih potencijala”.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime