17.7 C
Podgorica
25.05.2024.

Koprivica: Učinjen veliki korak u oslobađanju institucija

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, provosuđe i antikorupciju Momo Koprivica ističe da je danas hapšenjem Zorana Lazovića i Milivoja Katnića učinjen veliki korak u oslobađanju institucija.

Kako navodi u saopštenju, hapšenje Katnića i Lazovića potvrđuje snagu, kao i vjeru u pravdu i pravičnost, te predstavlja veliki korak u oslobađanju institucija od kriminalnih centara moći.

“SDT, na čelu sa Glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem, u kontinuitetu pokazuje neselektivan, hrabar i profesionalan pristup u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Izbor VDT-a, kao i njegov rad, dao je vjetar u leđa radu SDT-a. Pale su u vodu i manipulacije koje smo imali priliku da čujemo u januaru da će ta podrška izostati. O tome koliko su državne institucije do 30. avgusta 2020. godine bile kriminalizovane, pokazuju akcije u kojima su do sada uhapšeni predsjednica Vrhovnog suda, glavni specijalni tužilac, predsjednik Privrednog suda, dva direktora policije, šef sektora za borbu protiv organizovanog kriminala. Kriminalom su se bavili oni koji su bili zaduženi da se bore protiv kriminala”, naglašava Koprivica.

Dodaje da danas se niko od političara ne miješa u rad tužilaštva, kao što je bio slučaj do smjene hibridnog režima, niti može prisvajati zasluge tužilaštva, što je mjera jačanja sistema.

“Reforme koje se odnose na rad tužilaštva (zakoni, prostorni kapaciteti, pretpostavke za rad i slično) rade se na bazi potpune uključenosti predstavnika tužilaštva u radne grupe koje je obrazovala Vlada, što će dovesti do još boljeg ambijenta”, zaključio je Koprivica.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime