32.9 C
Podgorica
15.07.2024.

Konatar: U Podgorici poštenije ići na izbore, PES nije sposoban da vodi Vladu

 

Ne vidim političke argumente protiv toga da ministar pravde Andrej Milović u parlamentu iznese svoju odbranu, kazao je potpredsjednik GP URA Miloš Konatar gostujući u emisiji “Minula neđelja” na A plus televiziji.

“Ova tema je vrlo važna i nije mala stvar kad ministar pravde optužuje premijera. Milović jeste moj politički protivnik i protivnik našeg pokreta, ali skupština mora biti slobodni forum slobodne riječi, gdje će se otvoriti teme važne za građane Crne Gore”, smatra Konatar.

Konatar je podsjetio da je stav većine klubova u Skupštini da Milović govori na sjednici parlamenta.

“Ministar pravde je jedan od najvažnijih ministara u Vladi. Pokret Evropa sad danas je bio izričit i saopštili su da Milović ne treba da govori na sjednici. Zašto? Ako su skroz čisti i ništa ne kriju, onda Milović treba da bude u parlamentu. Važno je da Crna Fora čuje kako premijer Milojko Spajić vodi Crnu Goru u ponor”, zaključio je Konatar.

Komentarišući političku situaciju u Podgorici, Konatar je kazao da je Pokret Evropa sad nesposoban da vodi Vladu i grad Podgoricu.

“Svakim danom je to sve jasnije. Poštenije je ići na izbore i vratiti mandat građanima nego gubiti vrijeme. Grad ne funkcioniše onako kako treba. Da se ide na izbore i neka građani daju svoj sud”, poručio je Konatar.

Upitan za komentar o rekonstrukciji Vlade, Konatar smatra da će do toga jako teško doći.

“Ja navijam za rekonstrukciju. Valja imati dobre odnose između partija parlamentarne većine i vrijeme je da se raščisti priča među njima. Ali, ipak, smatram da će do rekonstrukcije teško doći. Čeka nas vruće političko ljeto i na državnom nivou, a i što se tiče Podgorice”, rekao je Konatar.

Konatar smatra da je Crna Gora vrlo blizu parlamentarnih izbora.

“Dolazimo do trenutka kad će morati da se podvuče crta. Sve je to posljedica toga što PES ne umije da vodi Vladu i što Milojko Spajić nije dobar premijer. Dritan Abazović je bio mnogo bolji premijer njega. To govorim iz punih usta”, rekao je Konatar.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime