13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

Konatar najavio izglasavanje nove vlade 15. aprila, optimista i Jelušić

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar najavio je da će nova vlada biti izglasana u Skupštini 15. aprila, prenio je RTCG.

On je u razgovoru sa agenciju MINA na pitanje koliko je realno da u novoj vladi budu i predstavnici SNP-a i SDP-a i SD-a uzvratio opaskom da odgovor na to pitanje “nameće sama situacija i potreba da Crna Gora krene naprijed”.

Optimista kada je riječ o skorom formiranju nove vlade nije skirvala ni Konatarova partijska i koleginica iz poslaničkih klupa Božena Jelušić.

“Uprkos dugom i iscrpljujućem periodu meni se čini da možemo naredne sedmice da očekujemo pomak i formiranje manjinske vlade”, kazala je Jelušić za Radio Crne Gore.

Ona je dodala da je potrebno da svi koji učestvuju u pregovorima shvate da je “najšira moguća koalicija za Crnu Goru i najbolje rješenje i da svaka dodatna uslovljavanja pokazuju koliko su partneri nespremni da izađu iz zone komfora vlastitih biračkih tijela”.

Jelušić je istakla da ovdje nije riječ o vlastitim biračkim tijelima nego o interesu države.

“Zato mi se čini da će pobijediti odgovornost svih i da će Crna Gora i dobrobit građana biti prava mjera koja će dovesti do formiranje manjinske vlade, poručila je Jelušić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime