11.1 C
Podgorica
27.02.2024.

Ko su vlasnici jahti u Crnoj Gori: Na spisku Bokan, Ban, Kuševija, Radončić…

U Crnoj Gori je registrovano 413 jahti, oko 60 više nego što ih je bilo prošle godine, pokazuju najnoviji podaci koje je objavila Vlada. Radi se o plovilima koja su upisali većinom državljani Rusije, Srbije, Ukrajine, Bjelorusije, Italije, Sjedinjenih Američkih Država, Češke, Bosne i Hercegovine i Velike Britanije. Ipak, ima i 48 građana Crne Gore koji se mogu pohvaliti da u svom posjedu imaju jahtu.

Među vlasnicima jahti registrovanih u Crnoj Gori ima i javnih funkcionera ali i članova njihovih porodica, prijatelja i kumova.

Među vlasnicima luksuznih plovila je i kompanija “Voli Motors”, koja je u vlasništvu biznismena Dragana Bokana, koji širom Crne Gore posjeduje markete „Voli“.

Njegova jahta zove se “Blue Sea”.

Jahtu, koja plovi pod imenom “Bava”, posjeduje biznismen Dejan Ban, čija porodica je u kumovskoj vezi sa predsjednikom države Milom Đukanovićem.

Jahtu sa imenom “Boki” registrovanu u Crnoj Gori ima kompanija “Stadion”, koja je u vlasništvu biznismena Vojina Žugića, brata od strica doskorašnjeg guvernera Centralne banke (CBCG) Radoja Žugića.

Na listi vlasnika jahti u Crnoj Gori je i Goran Kuševija, dugogodišnji funkcioner DPS-a. Njegova jahta je registrovana pod nazivom „Sarabande“.

U Crnoj Gori jahtu pod imenom “Elly” ima i Fahrudin Radončić, bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine i blizak prijatelj predsjednika Đukanovića.

Državljanin Srbije Rodoljub Drašković, vlasnik koncerna “Swisslion-Takovo” posjeduje jahtu “Lav Nikolaj Fjodor” registrovanu u Crnoj Gori. Rodoljub je brat srpskog političara Vuka Draškovića…

U registar jahti upisana plovila duža od sedam metara.

Pogledajte cijelu listu – Evo ko je sve regiristrovao jahtu u Crnoj Gori:

(Adria)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime