16.9 C
Podgorica
30.05.2024.

Knežević: Spajić da predloži rezoluciju o genocidu u Jasenovcu”

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević pozvao je premijera Milojka Spajića da do sljedećeg petka dostavi Skupštini predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

“Pošto je premijer Milojko Spajić juče pred čitavom crnogorskom javnošću saopštio da će podnijeti rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, javno ga pozivam da dostavi predlog rezolucije o genocidu do sljedećeg petka kako bi po skraćenoj proceduri u Skupštini osudili genocid nad srpskim, jevrejskim i romskim narodom u Jasenovcu”, naveo je Knežević u saopštenju za javnost.

On smatra i da je to dovoljno vremena za predlaganje rezolucije.

“S obzirom na to da za genocid u Jasenovcu nije potrebno raditi nikakva dodatna istraživanja, konsultovati eksperte, da su brojke od najmanje 700.000 ubijenih Srba, Jevreja i Roma istinite, neumoljive i užasavajuće, smatram da je sasvim dovoljno vremena da se rezolucija o genocidu u Jasenovcu i zvanično formalizuje”, kazao je Knežević.

Poručio je da neće prihvatiti nikakve, kako je kazao, sintkasičke vratolomije i namjeru da se genocid u Jasenovcu, “odjednom pretvori u prisilno plivanje u Savi i slučajna vješanja na vrbama.

“Previše je naših mrtvih pod zemljom da bismo im svaki dan prevrtali kosti rezolucijama za jednokratnu upotrebu. Dakle, evo prilike premijeru Spajiću da održi javno datu riječ, i pokaže kako ima isti odnos i prema stradanju srpskog naroda, tako što će dostaviti Skupštini predlog Rezolucije o genocidu, a ne o zločinu u Jasenovcu”, saopštio je Knežević.

Knežević je ocijenio da bi, kako je kazao, volio da griješi.

“Bog mi je svjedok za to, ali se plašim da premijer Spajić ipak neće podnijeti rezoluciju o genocidu, a ja ga preklinjem da to učini, ne zbog mene, nego zbog srpskog naroda bez čije podrške ni Jakov Milatović ni on ne bi postali to što jesu”, zaključio je Knežević.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime