17.7 C
Podgorica
25.05.2024.

Knežević nakon izjave Velimirovića: Uhapsiti Katnića i Peruničića, odustati od optužnice za “državni udar”

Lider DNP-a i jedan od lidera saveza “Za budućnost Crne Gore” Milan Knežević rekao je da je nakon svjedočenja Mirka-Paje Velimirovića jasno da je tzv. “državni udar” montaža, i da treba odustati od optužnice. On je rekao da tužilaštvo treba što prije da liši slobode Milivoja Katnića i Dejana Peruničića, i da opet sasluša Sašu Čađenovića, jer je sada jasno da pritiskali svjedoka.

“Pozivam tužilaštvo da sve ispita. Da je ovo normalna zemlja, svi akteri ove montaže bi bili odmah uhašeni. Pozivam specijalno tužilaštvo i vrhovno državno tužilaštvo da ako već možete da se bavite ko je zapalio lutku Nikolaidisa i ko je lovio krapa u jezeru, pogledaju i intervju Velimirovića. Na osnovu njegovog svjedočenja smo i osuđeni”, rekao je Knežević na konferenciji za novinare u parlamentu.

On je rekao da je Velimirović priznao da nije bilo nikakvog oružja, da nije bačeno u jezero Gazivode, i da je sve uradio pod pritiskom ANB-a, bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i njegovog saradnika Saše Čađenovića.

“Velimirović je rekao da je spreman da svjedoči ako SDT pokrene postupak protiv Katnića i Čađenoviča za zloupotrebu službenog položaja a ja podsjećam da su tadašanja dvojica tužilacau umjesto tog navodnog oružja tražili 50 “kalašnjikova” od MUP-a. Dao im ga je Dragan Pejanović a uzeo ih je Vladan Lazović. To oružje je trebalo da bude krunski dokaz da smo mi planirali državni udar. Sada kada je Velimirović rekao da iza svega stoje Katnić, Čađenović i ANB nadam se da će uslijediti ekspresna reakcija tužilaštva”, rekao je Knežević.

On je naveo da bi, da je sreće, svi akteri još sinoć bili uhapšeni.

“Pozivam tužilaštvo da odustane od optužnice poznate kao “državni udar” jer se ona sinoć raspala u paramparčad. Treba ekspresno reagovati, lišiti slobode Katnića i (bivšeg direktora ANB) Dejana Peruničića, a opet saslušati Sašu Čađenovića. Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića pozivam da odustane od optužnice i da se ova farsa jednom završi”, kazao je Knežević.

Svjedok saradnik u slučaju poznatom kao “državni udar“ Mirko Paja Velimirović optužio je bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i njegovog zamjenika Sašu Čađenovića da najdirektnije stoje iza montaže tog sudskog procesa, te da su ga primorali zajedno sa tajnom policijom da lažno svjedoči kako bi prije svega optužio lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića, ali i generala srpske policije u penziji Bratislava Dikića. Kako je rekao Velimirović, Dikić je trebalo da se podmetne oružje koje je navodno bilo namijenjeno za učesnike protesta na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. godine.

“Ne postoji, niti je postojalo nikakvo oružje koje je bačeno u jezero Gazivode. Ne postoji ni Fadilj od koga sam kupio to oružje, kako sam pod ucjenom to lažno tvrdio na suđenju. I oružje i Fadilja izmislio je Milivoje Katnić. Od njega je sve i počelo. Iza svega on stoji. Prisiljen sam bio da lažno svjedočim. Stavili su mi nož pod grlo. Rekli su mi da će mi bratanca Stefana s kojim sam došao u Podgoricu baciti u Moraču”, kazao je Velimirović za portal “in4s”.

Izjavio je da su mu prijetili, te upozoravali da se “ne igra glavom”.

“Psovali su mi srpsku majku, četničku. Govorili mi „nije ti ovo Srbija, nije ti ovo Ravna gora“. Bio sam ucijenjen. Oni koji imaju djecu znaju kako je. Znam da ne mogu da se opravdam zbog toga, ali želim da olakšam grijeh i koliko je moguće da se izvinim ljudima koji su zbog mog prisilnog lažnog svjedočenja mnogo propatili. Moj život je pakao“, kazao je Velimirović i izrazio spremnost da sve što zna o montaži “državnog udara“ od strane Katnića ispriča detaljno nadležnim organima.

(Portal RTCG)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime