29.6 C
Podgorica
18.06.2024.

Knežević i Kovačević čestitali Vučiću

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF-a Milan Knežević i gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević čestitali su Aleksandru Vučiću pobjedu na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji.

Knežević je u svojoj čestitici istakao da mu je “ osobita mi je čast i zadovoljstvo da u ime svih članova i simpatizera Demokratske narodne partije, kao i u svoje ime, čestitam prvenstveno Vama, Republici Srbiji i svim njenim građanima, na fer i demokratski sprovedenim predsjedničkim, parlamentarnim i izborima u dvanaest lokalnih samouprava, čime ste još jednom pred Evropom i međunarodnom zajednicom iskazali visok demokratski kapacitet i spremnost da građani Srbije na visoko civilizovan način potvrde svoju slobodno izraženu volju”
On je srdačno Vučiću  čestitao na skoro dvotrećinskom povjerenju građana Srbije dali podršku da I dalje bude predsjendi Srbije.

“ Građani su na predsjedničkim izborima svojim glasovima potvrdili Vašu personalno superiornu poziciju, i u najvišem stepenu pokazali da Vama iskreno vjeruju kao čovjeku i državniku. Građani Srbije su snažno podržali Vašu prepoznatljivu, odmjerenu politiku u evropskim i svjetskim okvirima, uz nesvrstanu poziciju dobronamjerne i vanblokovske Republike Srbije, okrenute miroljubivoj koegzistenciji i saradnji sa svim zemljama svijeta, uz očuvanje vlastitog identiteta, teritorijalnog integriteta i državnog dostojanstva.
Dozvolite da Vam ovom prilikom čestitam i na dominantnom rejtingu partije koju predvodite, u uvjerenju da će SNS i nadalje predstavljati političku okosnicu afirmativnog puta Republike Srbije, uz otvorenost prema svim onim partijama, kojima su programska načela SNS-a bliska, globalni interesi Srbije u prvom, a pojedinačni, uskopartijski, u drugom planu.
Takođe čestitam i na visokom pozicioniranju Vaše stranke na izborima za lokalne samouprave, uz realna očekivanja da će SNS sa programski srodnim strankama nastaviti da vodi Beograd i druge gradove Srbije.”, piše u čestitiki Kneževića Aleksandru Vučiću.

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević uputio je čestitku lideru Srpske napredne stranke (SNS) i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću čestitku povodom pobjede na jučerašnjim izborima.

„Želim da Vam čestitam na ubjedljivoj pobjedi na predsjedničkim izborima u Srbiji. Takođe, čestitam i građanima Srbije koji su drugi put zaredom Vama dali povjerenje na način da kao i na prethodnim predsjedničkim izborima imate ubjedljivu pobjedu u prvom krugu. Imajući u vidu da na svim drugim izborima koji su održani u nedelju, i pored sjajnih rezultata stranke koju predvodite, na čemu Vam takođe čestitam, niko nije dobio toliko ubjedljivu podršku, možemo zaključiti da Vam građani Srbije i većina naših sunarodnika čvrsto vjeruju. Sve to ne bi bilo moguće bez rezultata koje ste ostvarili u prethodnih deset godina a koji su neumoljivi i vidljivi svakom građaninu Srbije i regiona.“, naveo je Kovačević.

Kovačević je Vučiću poželio da Srbiju i dalje čini snažnom i da uprkos svim razlikama i problemima, spremnošću da istrpi mnoge otrovne strelice koje idu prema zemlji na čijem je čelu da i dalje nastavi da vodi politiku dobrosusjedskih odnosa.

„U tom poslu Vi i Srbija ćete uvijek imati našu punu podršku. Jaka Srbija znači i jak region.“, naveo je Kovačević.

„Na samom kraju pored državničke mudrosti koju nesumnjivo posjedujete, u novom mandatu želim Vam dobro zdravlje i svaku sreću na poziciji koju obavljate kao i u privatnom životu.“, zaključio je on.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime