23.7 C
Podgorica
30.05.2024.

Klinički centar: Zbog nasilnog pokušaja ulaska u KCCG uhapšeno više osoba, među njima i radnici obezbjeđenja, tražimo da policija pratolira u krugu bolnice

Klinički centar Crne Gore (KCCG) iniciraće razgovore sa Upravom policije da još jednom, shodno svojim mogućnostima, razmotri  njihovu raniju molbu da svakog dana, a posebno u periodu od 22 sata do 6 sati, angažuje patrolu koja bi dežurala u krugu najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori sa fokusom ispred Urgentnog centra.

“Broj incidenata sa licima koja pokušavaju nasilno da uđu u krug KCCG ne jenjava, zaposleni Službe zaštite su svakodnevno izloženi verbalnim, ali i fizičkim napadima što je, nažalost, juče kulminiralo privođenjem i dva zaposlena ustanove u Upravu policije. U tom kontekstu i KCCG će svakako pokrenuti odgovarajuće interne procedure, ali, na duže staze, problem ne može biti riješen bez asistencije Upravepolicije Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Kako ističu cilj KCCG je da obezbijedi nesmetano i efikasno pružanje zdravstvene zaštite svim građanima što nerijetko mogu da ugroze periferni problemi poput jučerašnjeg incidenta.

“Čvrsto smo uvjereni da će cijenjeni čelnici Uprave policije imati sluha za naš apel i da ćemo zajedničkim snagama naći način da stanemo na put ovom višegodišnjem problemu”, navode iz KCCG.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime