27.9 C
Podgorica
28.09.2023.

Kik boks: Vujović sjutra za upražnjenu titulu profesionalnog prvaka Evrope

Crnogorski kik bokser Miroslav Vujović pokušaće da se domogne upražnjene titule profesionalnog šampiona Evrope.

Vujović će se u petak veče boriti protiv Poljaka Mihala Blavdžieviča u disciplini K1, kategorije preko 94 kilograma.

Meč će biti održan u okviru kik boks turnira “Budva Splendid Gran pri – Arena fajt najt”, a planiran je da traje pet rundi po tri minuta.

– Meč je predviđen da traje pet rundi po tri minuta, tako da će mi biti potrebna izuzetna psiho-fizička priprema. Pripreme sam odradio odlično i spreman sam za meč. Protivnik jeste izuzetan, ali moj motiv je veliki. On dolazi na moj teren i pojas mora ostati u Crnoj Gori. Zahvaljujem se Opštini Budva i Montenegro Stars Hotel Group koji su omogućili održavanje ovog turnira, a samim tim i meni dali priliku da se okitim titulom profesionalnog šampiona Evrope – rekao je Vujović.

Poljak je u amaterskoj konkurenciji dva puta pobijedio Vujovića.

– Radujem se dolasku u Crnu Goru i novom meču sa mojim starim znancem Miroslavom Vujovićem, prema kojem imam izuzetan respekt, bez obzira na to što sam ga u amaterskoj konkurenciji pobijedio dva puta. Sigurno da obojicu čeka težak meč. Osjećam se fizički spremno i nadam se da ću svojoj bogatoj amaterskoj riznici u Budvi pridodati i pojas evropskog šampiona – rekao je Blavdžievič.

Vujović je kao amater ostvario 44 pobjede i deset poraza, dok kao profesionalac iuma 11 trijumfa i šest izgubiljenih borbi.

Bio je amaterski prvak Balkana 2016, ima devijue bronzane medalje na šampionatima svijeta 2017. i 2019. i zlato na Svjetskom kupu u Insbruku 2019. godine.

Blavdžievič je dva puta bio vicešampion svijeta u teškoj kategoriji, tri puta osvajao je WAKO K-1 Svjetski kup, dok je pet puta bio K-1 šampion Poljske.

Kao amater ostvario je 100 pobjeda i 25 poraza, a kao profesionalac deset pobjeda i pet poraza.

Početak glavne borbe očekuje se oko 22.10.

U uvodnim borbama zakazano je sedam mečeva. U konkurenciji juniora održaće se dvije borbe – Pavle Vušurović (Crna Gora) – Jovan Sekulić (Srbija), disciplina lou kik, do 78 kg, dok će u istoj disciplini kategorije do 63,5 kg snage odmjeriti Nikola Jovetić (Crna Gora) i Silvio Mirovski (Sjeverna Makedonija).

Kod seniora će se održati pet borbi – lou kik, do 63,5 kg Nikola Prlja (Crna Gora) – Marko Todorov (Sjeverna Makedonija); lou kik, do 71kg Nemanja Čađenović (Crna Gora) – Aleksandar Milošević (Srbija). Zatim slijedi tri meča u disciplini K1, u kategoriji do 81kg sastaju se Lazar Klikovac (Crna Gora) – Nedeljko Sekulić (BiH), do 86 kg Filip Sekulović (Crna Gora) – Alber Ugrinčić (BiH) i Mihailo Ćulafić (Crna Gora) – Nemanja Knezić (Srbija).

– Svi naši borci su odlično spremni. Svi su oni sadašnjost i budućnost crnogorskog kik boksa. Ovaj turnir će im poslužiti kao generalna proba pred velika međunarodna takmičenja koja su pred nama. Očekujem da će Vujović odraditi kvalitetan meč i da će se pobjedom revanširati Poljskom borcu koji ga je prethodno dva puta pobijedio u amaterskoj konkurenciji – rekao je Goran Radonjić, selektor crnogorske reprezentacije.

Pokrovitelj projekta je Opština Budva, a domaćin Montenegro stars hotel grup.

Promoter je Ivan Strugar, a tehnički organizator NVO Promocija sportskih događaja.

– Mislim da smo dogovorili jako dobre parove uvodnih borbi. U pojedinim borbama gosti slove za favorite, tako da se nadam interesantnim mečevima kao i prošle godine. Žao mi je što je došlo do povrede protivnika našeg Miloša Mugoše, koji iz tog razloga neće biti dio ovog turnira. Njemu planiramo meč na slJedećem turnirU Arena Fight NIght 5 u Zvorniku 3. juna – kazao je Ivan Strugar.

Početak manifestacije predviđen je za 20 sati.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime