23.7 C
Podgorica
30.05.2024.

Kalezić: Vanredni izbori do kraja godine, Milatović proizvod ruskih službi

 

Vanredni parlamentarni izbori desiće se do kraja godine, a premijer Milojko Spajić će se truditi da odlaže rekonstrukciju Vlade koliko duže može, ocjenjuje trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori analitičar i politikolog Danilo Kalezić.

Kalezić je u emisiji “Klub A plus” kazao da Spajić treba da napravi rekonstruisanu Vladu od onih struktura koje su Crnu Goru uvele u NATO.

“Spajić se kiti tuđim perjem”, smatra Kalezić.

Prema Kalezićevim riječima, u Briselu i Vašingtonu vlada velika zabrinutost za Crnu Goru.

“Zato se sa diplomatskom kampanjom pokušava obezbjediti stabilnost u Evropskoj uniji kako bi se Crna Gora zaštitila od uticaja i prijetnji. Kao što možete da vidite, pohvale od evropskih parlamentaraca idu personalizovano samo na račun Spajića”, smatra Kalezić.

Komentarišući odnose u parlamentarnoj većini, Kalezić kaže da se Crna Gora nalazi u specifičnom političkom momentu, a da je evidentno da su Demokrate poprilično oslabile.

“Rekonstrukcija se polako odlaže. Ideali 30. avgusta doveli su do toga da je na djelu opšte rasulo u crnogorskim institucijama. Izbori u šavniku oslikavaju sve. Na Vladi se mimo zakona smjenjuju i imenuju direktori Uprave policije, a na dnevnom nivou imamo intervencije sudske grane vlasti”, kazao je Kalezić.

Komentaišući predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i njegovo političko djelovanje, Kalezić je ocijenio da je Milatović proizvod obavještajnih struktura Srbije i Rusije.

“Ne treba mi dokaz za to, dovoljno je da pratim njegovo političko djelovanje. Ruske i srpske službe su premrežile Crnu Goru, a uticaj Zapada se predimenzionira”, zaključio je on.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime