25.9 C
Podgorica
14.06.2024.

Kalezić: Spajićeva Vlada osuđena na propast, Mandić doživio najveći poraz u Budvi

 

Izbori u Budvi su pobjeda čudne simbioze predsjednika Skupštine Andrije Mandića i premijera Milojka Spajića, ocijenio je direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Predrag Kalezić.

Kalezić je u emisiji “Klub A plus” na A plus televiziji kazao da je Mandić doživio najveći poraz u Budvi.

“Građani u Budvi su glasanjem na izborima napravili otklon od simbioze Mandić- Spajić. Mandićeva velika koalicija na prošlim izborima imala je 12 mandata, a sada ima četiri. A vladajući Pokret Evropa sad na državnom nivou ima više od 20 poslanika, a u Budvi ne može da ima više od dva”, ocijenio je Kalezić.

Kalezić je primiejtio da se Mandić nijednom do sada nije udostojio da kritikuje crnogorsku Vladu.

“Politički je zdravo kritikovati nešto što ne valja. Da se primijetiti da je Mandić teškom mukom došao na mjesto predsjendika Skupštine i zato podupire Spajića. Zato je jedan broj građana reagovao na to na lokalnim izborima u Budvi. To je ta Mandićeva hronična neprincipijelnost”, naveo je Kalezić.

On tvrdi da su većina građana u Crnoj Gori ozlojeđeni ponašanjem Spajića, a to su pokazali upravo budvanski izbori.

“Ljudi su počeli da vide omjere te prevare. Žao mi je Predraga Zenovića, mnogo ga cijenim, ali u Budvi je zloupotrijebljena njegova politička ličnost. Spajićeva Vlada je osuđena na propast, prije ili kasnije”, zaključio je Kalezić.

Rezolucije politizovane do beskonačnosti

Govoreći o aktuelnoj Rezoluciji o Srebrenici, Kalezić tvrdi da je Spajić ostavio prostor da se rezolucije politizuju do beskonačnosti.

“Spajić nije dorastao vođenju državne politike. Ni on, ni portfolio oko njega”, kazao je Kalezić.

Kalezić tvrdi da Spajić treba da bude prva i osnovna adresa koja treba da pokaže odgovornost i ozbiljnost kad su velike tem u pitanju.

“Sa željom ka političkoj virtuoznosti, sigurno je obećao Mandiću i Milanu Kneževiću nešto što nije bilo realno izvodljivo, ali on je obećavao bolji život građana, pa je evidentno da od toga neće biti ništa”, dodao je on.

Kalezić takođe tvrdi da je Vlada, na čelu sa Spajićem, nedorasla spram građana.

“Gdje je tad Program Evropa sad 2? Osjećaju se pomaci, ali sa katastrofalnom inflacijom. I ono što posebno zamjeram Spajću, to je odsustvo političke volje da se bori protiv koprupcije i kriminala”, zaključio je Kalezić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime