32.9 C
Podgorica
15.07.2024.

Kako zaštititi lice tokom ljeta – koji faktor je optimalan?

Koža na licu je često osjetljivija i tanja od kože na ostatku tijela, a takođe je izloženija sunčevim zracima tokom cijele godine.

Izuzetno je važno da se koži obezbijedi adekvatna zaštita. Dermatolozi preporučuju svakodnevnu upotrebu kreme za lice sa najmanje SPF 30. Ovaj nivo zaštite je dovoljan za svakodnevne aktivnosti i pruža čvrstu barijeru protiv štetnih UVB zraka koji izazivaju opekotine, kao i UVA zraka koji doprinose starenju kože.

Za dodatnu zaštitu, posebno tokom ljetnjih mjeseci ili tokom boravka na otvorenom, možete koristiti kremu sa SPF 50 koja obezbjeđuje viši nivo zaštite, blokirajući oko 98 odsto UVB zraka, što može biti ključno za osobe sa osjetljivom kožom, kao i za one sklone hiperpigmentaciji ili jednostavno žele maksimalnu zaštitu od starenja kože izazvanog suncem.

Takođe je važno napomenuti da je poželjno koristiti proizvode koji pružaju širok spektar zaštite, što znači da štite i od UVB i od UVA zraka.

Bez obzira koliko vremena provodite na suncu, uvijek je važno redovno nanositi kremu za sunčanje i ponovo nanositi svakih nekoliko sati za optimalnu zaštitu. Tako ćete biti bolje opremljeni da se borite protiv štetnih UV zraka i održaćete kožu zdravom i mladom, prenosi N1 Zagreb.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime