24.9 C
Podgorica
13.07.2024.

Kabinet premijera: Dok je DPS „brinuo” o međunarodnom ugledu Crne Gore, bili smo zemlja hibridnog režima

Nekadašnji partijski saveznici Jedinstvene Rusije i funkcioneri organizacije čiji je predsjednik aktivni akter posljednje afere „Pandora papiri” ne trebaju da strahuju za međunarodnu reputaciju i kredibilitet Crne Gore, saopšteno je iz kabineta premiejra Zdravka Krivokapića.

U saopštenju se dodaje da se Crna Gora dok su funkcioneri DPS-a imali priliku da „brinu” o njoj  i njenom međunarodnom ugledu, u izvještajima međunarodnih organizacija tretirala kao država hibridnog režima, sa zarobljenim institucijama.

Takođe, u svojoj spoljnopolitičkoj i ideološkoj evoluciji, bilo je i momenata kada je predsjednik DPS-a slao poruke domaćoj javnosti da Evropska unija „ipak ima alternativu”. Možda smo iz tog razloga postali rekorderi u dužini pregovora o pristupanju EU, pa ne čudi da su pogavlja 23 i 24 bila glavni kamen spoticanja DPS-u“, navodi se u saopštenju Krivokapićevog kabineta podsjećajući da je tada “predsjednik DPS-a još uvijek bio u zagrljaju „strateških” investitora, ruskih oligarha (Deripaske i ostalih) koje su posredstvom računa za struju subvencionisali upravo crnogorski građani, isti oni koje je smišljeno – decenijama držao u siromaštvu“.

Isti ti ruski oligarsi i uložene milijarde, tada nisu predstavljali smetnju ni Đukanoviću, ni Bogdanoviću, ni ostalima. Podsjećanja radi, za vrijeme vladavine DPS-a, uprkos upozorenjima iz Evropske unije, projekat vijeka su nam po nepovoljnim uslovima izgrađivale firme iz Kine, uvodeći nas u rizik od dužničkog ropstva, a sve u režiji današnjih dušebrižnika i „čuvara” međunarodnog ugleda Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Iz Krivokapićevog kabineta dodaju da su “stoga veoma jasne i prozirne namjere DPS-a i njegovog predsjednika, da trenutni geopolitički kontekst koriste isključivo za sopstvenu političku rehabilitaciju, zloupotrebljavajući nesreću i žrtvu ukrajinskog naroda”.

Dušebrižnicima iz DPS-a poručujemo da ne brinu o međunarodnom ugledu Crne Gore, jer će ova Vlada, dok god bude trajala, izvršavati sve međunarodne obaveze. Srećom, građani Crne Gore, ali i naši vanjski partneri i saveznici, imali su priliku da sagledaju kako je to kada DPS i njegov predsjednik vode „brigu” o međunarodnom ugledu naše zemlje“, zaključuje se u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime