-1.1 C
Podgorica
8.02.2023.

Još traje istraga SDT-a protiv Petra Ivanovića

Specijalnom tužilaštvu nije bilo dovoljno ni 400 dana da utvrdi ima li osnove za podizanje optužnice protiv poslanika DPS-a i bivšeg ministra poljoprivrede Petra Ivanovića.

Nakon dobijanja odobrenja za pokretanje krivičnog postupka od Skupštine Crne Gore, naredbom o proširenju istrage, od 20. decembra prošle godine, istraga je proširena i protiv poslanika P.I., za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Istraga je u završnoj fazi a specijalna tužiteljka će je završiti kad nađe da je stanje stvari dovoljno razjašnjeno, nakon čega je u obavezi da, u roku od 15 dana, donese odluku“, saopštio je Televiziji Vijesti tužilac i portparol Specijalnog tužilaštva (SDT) Vukas Radonjić.

Specijalno tužilaštvo sumnjiči Ivanovića da je, kao bivši ministar poljoprivrede, od 2015. do aprila 2016. godine nezakonito stekao imovinsku korist u iznosu preko 30 hiljada eura tokom podjele novca iz Abu Dabi fonda, namijenjenog za poljoprivrednu proizvodnju.

Iz SDT-a podsjećaju da su još u martu prošle godine naredili sprovođenje krivične i finansijske istrage protiv osam lica i pet kompanija, za neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti, zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebu procjene.

Iz kancelarije Zaštitnika imovinsko-pravnih odnosa su krajem septembra Televiziji Vijesti kazali da potraživanja države od pet firmi koje nisu vratile kredite iz Abu Dabi fonda premašuju deset miliona eura.

To su pljevaljska Vektra, HM Durmitor sa Žabljaka, IM Gradina iz Rožaja, kao i Eko Per Šavnik i Milkraft Leche iz Bijelog Polja.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime