26.9 C
Podgorica
15.07.2024.

Joković: Nemamo informacije da je mandatar odlučio da uključi SD i SDP u manjinsku vladu

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, rekao je za Portal RTCG, da nemaju informaciju da je mandatar Dritan Abazović odlučio da kao članove nove vlade predloži i predstavnike Socijaldemokratske partije i Socijaldemokrata.

Joković je podsjetio da SNP ima odluku Glavnog odbora i jasan stav da SDP i SD ne mogu biti dio manjinske vlade.

“Razgovori, što se tiče SNP-a nijesu završeni. Mi nemamo informacije da je mandatar odlučio da uključi SD i SDP. On je izjavio da to priželjkuje, ali mi imamo naše jasne stavove”, kazao je Joković.

On je izrazio očekivanje da će epilog biti uskoro poznat.

“Previše je vremena prošlo, treba sve završiti ili konstatovati da se ništa ne može završiti”, zaključio je Joković.

Za dva dana mjesec je od kada je predsjednik države Milo Đukanović dao mandat lideru Građanskog pokreta Ura Dritanu Abazoviću da sastavi novu vladu.

Iako je mandatar više puta najavljivao da će to učiniti u što kraćem roku, još je neizvjesno kada će se to desiti.

“Komunikacija među potpisnicima Memoranduma nije prestajala”

Generalni sekretar GP URA Mileta Radovanić kazao je Televiziji Crne Gore da je zbog lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju proces formiranja manjinske vlade bio je malo stopiran, što je, kako je ocijenio, donekle bilo logično.

“Komunikacija nije ni prestajala, naročito među potpisnicima Memoranduma, s tim što je, u ovom periodu, više bila bilateralna i manje zvanična. Kako je mandatar Abazović i najavio razgovori će biti nastavljeni ovih dana”, saopštio je Radovanić.

Danas niko iz partija koje će činiti i podržavati manjinsku vladu nije želio pred kamere jer tvrde da nemaju da saopšte ništa novo.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime