27.9 C
Podgorica
28.09.2023.

Joković: Kada se ne može bez SNP-a, onda smo dobrodošli i poželjni partneri

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je u intervjuu za “Dan” da je glavni odbor te partije donio odluku o razgovorima o ulasku u manjinsku vladi i da se ništa povodom toga nije promijenilo.

“Ne mogu da vjerujem da će u Beranama biti formirana vlast bez naše partije, Kada se ne može bez SNP-a, onda smo dobrodošli. Moraju postojati isti aršini za sve situacije”, rekao je Joković u intervju za “Dan”.

Komentarišući rezultate izbora u Beranama, on je podsjetio da je često prognoziran krah i pad partije koju predvodi.

“A SNP se podiže i tada pokaže svoju najveću snagu. Mi smo u Beranama pokazali da smo najbolji. Iako su nam svi predviđali pad, mi smo imali rast i pojedinačno smo najjača partija u Beranama. Onaj ko pobijedi i ko je pojedinačno najjači ne može biti nezadovoljan. Veoma nam je bitno da su građani na terenu, bez obzira na napade na nas, prepoznali da je SNP ozbiljna partija, da ozbiljno vodi politiku, da odbacuje insinuacije i netačne napade. Berane je dalo satisfakciju vrhu partije da možemo da nastavimo ovim putem”, istakao je Joković.

Činjenica da u Beranama može biti formirana vlast bez SNP-a ne znači mu mnogo jer su građani, kako kaže, pokazali u koga imaju najviše povjerenja

“Tačno je da se zbirom mandata može napraviti neka druga vlast. Bilo je i takvih uslovljavanja. Mi mislimo da je to proizvod nezadovoljstva u žaru izborne noći. Neka ide sve svojim tokom, ali ne mogu da vjerujem da će u Beranama formirati vlast bez SNP-a. To je njihovo legitimno pravo, ali tamo gdje ne mogu bez SNP-a, onda je SNP dobrodošao. Ako su to isti aršini i kriterijumi, onda takve kriterijume ne njegujemo. Ili smo dobrodošli svugdje ili nismo dobrodošli nigdje. Trebalo bi ispoštovati volju građana i mi smo otvoreni da se vlast vrši sa dosadašnjim koalicionim partnerima, a to su Demokratski front i Demokratska Crna Gora” kazao je lider SNP-a za Dan.

On tvrdi da da je ono što je SNP-u urađeno od strane vlade Zdravka Krivokapića ispod nivoa elementarnog poštovanja, “a oduvijek smo se borili protiv DPS-a”.

“Mi smo sve trpjeli i nismo htjeli da izazovemo krizu vlasti. Sama podjela vlasti je bila nepravedna prema SNP-u, iako su svi na SNP računali. Interesantno je da su oni koji su nas najviše napadali nastali upravo iz SNP-a. Nekim odgovaraju u Kotoru preletači iz DPS-a, i to nije izdaja izborne volje. Moramo imati iste kriterijume. SNP pokazuje širinu koju niko drugi nema. Pokazali smo zajedništvo. Mnogi bi ko zna kakve poslove radili da nije bilo SNP-a. Ne mogu da vjerujem da nekome smeta da mi učestvujemo u novoj vladi. Za nas najviše glasaju, iako smo građanska partija, oni koji se izjašnjavaju kao Srbi”, kazao je predsjednik SNP-a.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime