20.9 C
Podgorica
19.06.2024.

Izbori u Andrijevici: Glasalo 71,61 odsto birača

Prema podacima Opštinske izborne komisije, na lokalnim izborima u Andrijevici  biračko pravo je iskoristilo 71,61 odsto građana.

Predsjednik OIK-a Veselin Vulević kazao je da nijsu zabilježene neregularnosti tokom izbornog dana. Komisija je, prema njegovim riječima, dobila jedan prigovor i to zbog toga što je osobi koja je na bolničkom liječenju u drugoj opštini omogućeno da glasa putem pisma.

Pravo glasa na izborima u Andrijevici imalo je 3.827 građana, koji su mogli da glasaju na 23 biračka mjesta.

U izbornoj trci učestvuju koalicija “Socijalistička narodna partija – Demokrate – Odvažno. Odlučno. Odgovorno – Andrijevica se pita”, “Ujedinjena Crna Gora – za našu Andrijevicu” i “Pokret Evropa sad – nova šansa za Andrijevicu – dr Dragana Vučević”.

Na izborima u Andrijevici učestvuje i koalicija “Za budućnost Andrijevice”, koju čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Prava Crna Gora i Slobodna Crna Gora.

U izbornoj trci su i dvije grupe građana “Za budućnost naše djece – Andrijevica” i “Vasojevićki pokret ujedinjenja – Vesko Raketić”, kao i lista “Andrijevica može bolje” Demokratske partije socijalista koju predvodi Srđan Mašović.

Izbori u Andrijevici raspisani su nakon što je Vlada uvela prinudnu upravu zbog nefunkcionisanja lokalnog parlamenta.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime