27.9 C
Podgorica
28.09.2023.

Ivanović: Naš uslov je da u manjinskoj vladi ne budu SD, SDP i DPS

Šef poslaničkog kluba SNP-a Dragan Ivanović vjeruje da će se do nedjelje znati ko će biti u sastavu manjinske vlade Crne Gore kao i da će njegova partija biti u njoj.

“Vjerujem da će se manjinska vlada brzo formirati i da će SNP biti u njoj. Naša partija je uslovila formiranje te vlade time da u njoj ne mogu biti predstavnici SD, SDP-a i DPS-a. Uz to kazali smo da ćemo učestvovati u toj vladi ako se poštuju naša programska načela i politička opredjeljenja. Mi smo tražili da ta buduća vlada treba da potpiše temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, sa tim su se složili svi potpisnici Memoranduma. Sad se pojavljuju i neki koji žele da SD i SDP uđu u vladu, ali mi ćemo ostati principijelni u svom stavu”, rekao je Ivanović.

On je dodao da se nada da će predsjedavajući Skupštine Strahinja Bulajić zakazati sjednicu parlamenta kada mandatar Dritan Abazović donese potpise 41 ili više poslanika koji to traže formiranje nove vlade. Prema njegovim riječima prvo će se birati novi predsjendik Skupštine pa onda nova vlada.

“Neki je zovu manjinska vlada, ali po meni će to biti jedna nova vlada koja bi trebalo da Crnu Goru uvede u EU. Po anketama 85 građana Crne Gore podržava ulazak u EU, predhodna vlada ništa nije uradila po tom pitanju, i mi smo upozoreni da se nešto mora mijenjati. SNP je na izborima u Beranama dobio potvrdu da je rukovodstvo naše partije donijelo ispravnu odluku da potpiše Memorandum i da učestvuje u razgovorima o formiranju manjinske vlade”, rekao je Ivanović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime