30.9 C
Podgorica
24.07.2024.

Istraga protiv bivšeg šefa kriminalistike u Baru Ilije Vasovića: Saslušana četvorica policajaca

Specijalni tužilac Vukas Radonjić saslušao je četiri osobe u postupku koji se vodi protiv bivšeg šefa kriminalističke policije u Baru Ilije Vasovića koji je, prema tvrdnjama SDT-a, odavao službene tajne i tako pomagao u švercu cigareta.

Na teret mu je stavljeno krivično djelo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju. Prema nezvaničnim saznanjima “Dana”, saslušane su Vasovićeve bivše kolege.

Vasović je uhapšen nakon što je portal “Libertas” objavio transkripte sa “skaj” komunikacije gdje, navodno, prema detaljnim instrukcijama odbjeglog biznismena Aleksandra Aca Mrkića u januaru 2021. godine sa lažnim diplomatom Stevanom Stivom Simijanovićem u stanu Miodraga Dake Davidovića u Podgorici, ugovara preuzimanje svih poslova u vezi sa švercom cigareta u Crnoj Gori. Mrkić je, prema stavu SDT-a, organizovao kriminalnu grupu koja se bavila švercom cigareta. U tom postupku, kao član kriminalne grupe, označen je i nekadašnji direktor Uprave policije Veselin Veljović, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja.

 

Hapšenje barskog policajca nastavak je aktivnosti u ovom predmetu koje su uslijedile nakon analize ostatka “skaj” komunikacije, koju je crnogorskim bezbjednosnim službama dostavio Europol.

Vasoviću je nakon saslušanja u Višem sudu u Podgorici određen pritvor. SDT je donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv njega u kojoj, prema pouzdanim saznanjima “Dana”, nema drugih osoba. Iako je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović najavio nastavak hapšenja u ovom slučaju, za sada niko od osoba sa kojima je Vasović navodno dogovarao poslove šverca cigareta nije lišen slobode. On je rekao da je objavljivanje sadržaja prepiske sa “skaj” aplikacije ubrzalo hapšenje Vasovića.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime