16.9 C
Podgorica
30.05.2024.

Irenu Radović predlažu za generalnog sekretara Vijeća za regionalnu saradnju

Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici predložiće aktuelnu guvernerku Centralne banke Irenu Radović za generalnu sekretarku Vijeća za regionalnu saradnju (RCC), potvrđeno je nezvanično Portalu RTCG.

S obzirom na to da je ta funkcija nespojiva sa funkcijom koju Radović sada obavlja, ukoliko bude prošla kao kandidat u pomenutom Vijeću ona više neće biti guvernerka Centralne banke. Radović je zvanično od 19. decembra prošle godine guvernerka CBCG.

U slučaju da bude izabrana za generalnog sekretara Vijeća za regionalnu saradnju RCC-a Radovićeva bi tu funkciju preuzela od 2025. godine. Generalnog sekretara biraju ministri spoljnih poslova država članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.

Funkciju dužnosti generalne sekretarke Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) od 1. januara 2019. godine obavlja Majlinda Bregu.

Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) osnovano je u februaru 2008. godine, kao nasljednik Pakta stabilnosti za Jugoistočnu Evropu.

Vijeće je operativno tijelo Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) i predstavlja centralno mjesto regionalne saradnje. Ono djeluje i kao forum za stalnu uključenost međunarodne zajednice angažovane u regiji.

Vijeće za regionalnu saradnju čini 45 zemalja, organizacija i međunarodnih finansijskih institucija.

Vijeće ima Generalni sekretarijat sa sjedištem u Sarajevu i Kancelariju za vezu sa evropskim i evroatlantskim institucijama u Briselu.

- Oglasi-spot_imgspot_img
IzvorRTCG
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime