24.9 C
Podgorica
13.07.2024.

Gori Mislov do, deponija kraj Nikšića

Na deponiji Mislov do u Nikšiću, ponovo je izbio požar. Deponija je ujedno i najveći ekološki problem Nikšića. Iz Opštine Nikšić je saopšteno da će sjutra na hitnom sastanku odrediti gdje će otpad iz grada odlagati, jer to trenutno nije moguće na deponiji Mislov do.

Vatrogasci Nikšića su od sedam sati jutros na deponiji, ali ne smiju vodom da  gase taj požar. Požar je na deponiji izbio sinoć oko 23 sata. Nikšićki vatrogasci kažu da je ovo nekontrolisan požar.

Iz opštine je saopšteno da će sjutra na hitnom sastanku odlučiti gdje će otpad odlagati, jer to više trenutno nije moguće na deponiji Mislov do.

Konzorcijum iz Holandije, je zainteresovan da izvrši sanaciju deponije, a da na brdu Budoš postave gasnu elektranu koja bi otpad pretvorila u električnu energiju,  Njegovi predstavnici su u januaru, sa čelnicima lokalne uprave obišli deponiju.

Odlaganje otpada na deponiji Mislov do, na površini od oko dva hektara, počelo je 2003. godine.

Procjena je da se u Mislovom dolu, na godišnjem nivou, deponuje oko 20 hiljada tona različite vrste otpada koji nije razdvajan ni po jednom kriterijumu.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime