19.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Glavni grad: Za bebe rođene tokom 2023. godine nadoknada 100 eura

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada, uz tradicionalni poklon bebi paketić, obezbijedio je i sredstva za novčanu nadoknadu u iznosu 100 eura za bebe rođene tokom 2023. godine.

Iz Sekreterijata je saopšteno da je za tradicionalne bebi paketiće budžetom za 2023. godinu izdvojeno 100.000 eura, dok je dodatnih 250.000 eura opredijeljeno za novčanu nadoknadu.

Pojasnili su da se to pravo ostvaruje podnošenjem zahtjeva Sekretarijatu za socijalno staranje, koji može podnijeti jedan od roditelja, usvojilac, staralac, hranitelj, odnosno lice kome je dijete povjereno na njegu.

“Pored ispravno popunjenog obrasca potrebno je priložiti kopiju lične karte, dokaz o upisu novorođenog djeteta u matičnu knjigu rođenih i dokaz o prebivalištu i kopiju žiro računa jednog od roditelja. Dokumentacija se dostavlja direktno nadležnom sekretarijatu u Ulici Vuka Karadžića 16, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj: 067 709 570”, piše u saopštenju.

Poklon paket za novorođenčad moguće je, uz lični dokument, preuzeti u Ulici 4. jula bb (Kids Land Megastore), svakog radnog dana od 9 do 21h. Paket sadrži: tri paketa pelena za bebe, bebi šampon, bebi kupku, rukavice za novorođenče, kao i flašice za bebe, dva pakovanja krema, tri pakovanja vlažnih maramica, peškir sa kapuljačom, varalicu (cuclu), glodalicu, tetra pelene, čarapice, zvečku, kao i staklenu flašicu (240ml)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime