30.9 C
Podgorica
24.07.2024.

Futsal: Crna Gora i Njemačka favoriti za prolaz u narednu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Futsal reprezentacija Crne Gore učestvovaće od 6. do 9. aprila na preliminarnoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Selektor Sveto Ljesar saopštio je spisak od 14 igrača koji konkurišu za nastup na turniru čiji je domaćin Njemačka.

Na spisku su golmani: Balša Đurković (Bajo Pivljanin), Milun Sekulić (KMF Titograd), Irhad Popović (KMF Ulcinj) i igrači: Ilija Mugoša, Aleksandar Obradović, Marko Spasojević, Eldin Ćorović (KMF Titograd), Nikola Vidaković, Đuro Milanović (KMF Brskovo), Luka Vuletić, Kosta Vuković (Novi Pazar, Srbija), Ivan Mugoša (KMF Dolcinium), Nikola Cimbaljević, Luka Marković (KMF Onogošt).

Naša selekcija boriće se za jedno od prva dva mjesta, koja donose plasman u Glavnu rundu kvalifikacija. Za taj poduhvat nadmetaće se sa Njemačkom, San Marinom i Gibraltarom. Turnir grupe A igraće se u Hamburgu.

– Nas očekuje turnir na kojem smo, pored Njemačke, u ulozi favorita za prolazak u narednu rundu takmičenja. Protivnici u prva dva kola su nam San Marino i Gibraltar, tako da sam siguran da ćemo, uz ozbiljan pristup i maksimalno zalaganje, ostvariti pobjede koje će nam biti dovoljne za nastup u Glavnoj rundi. Ne smije biti opuštanja u bilo kojoj utakmici, pogotovo u prve dvije, jer bi nam se to moglo osvetiti.

Ljesar je optimista i kada je riječ o duelu sa Njemačkom.

– Utakmica protv Njemačke je posljednja u grupi i očekujem da i u njoj pokažemo kvalitet koji imamo. Nadam se da tom pobjedom možemo potvrditi prvo mjesto u grupi, dodao je selektor.

Grupa A

6. april
San Marino – Crna Gora (15.00)
Njemačka – Gibraltar (19.00)

7. april
Crna Gora – Gibraltar (15.00)
San Marino – Njemačka (19.00)

9. april
Gibraltar – San Marino (13.00)
Crna Gora – Njemačka (17.00)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime